Advarer mot «World of Warcraft»-virus

Å sikre seg med kodebrikke hjelper ikke.

5. januar 2014 15:27

(PressFire.no): Blizzard går nå ut og advarer mot et virus som sprer seg blant brukerne.

Trojanen stjeler «World of Warcraft»-kontoene til utsatte spillere som prøver å logge seg inn i spillet; selv om man tror at man har sikret seg.

 

Kodebrikken hjelper ikke

Erfarne «World of Warcraft»-spillere sverger til Blizzards egne sikkerhetssystem: ved bruk av en såkalt «Authenticator» får de sammen med innloggingsinformasjonen dobbel sikkerhet knyttet opp mot kontoen.

Dette er altså en ekstern kodebrikke, eller mobil-app, som genererer en kodesekvens man videre skal bruke for å kunne logge seg inn på kontoen, ikke ulikt metoden nettbanker bruker.

Men dette hjelper ikke denne gangen:

- Trojanen fungerer i realtid og stjeler både kontoinformasjonen og kodebrikke-passordet idét du skriver dette inn, forklarer en Blizzard-ansatt på det offisielle forumet. 

 

Falsk programvare

Spillselskapet mener å funnet roten til problemet og hvordan man fikser det.

- Trojanen er bygd inn i en falsk, men fungerende, versjon av Curse Client som er nedlastet fra en falsk versjon av Curse-hjemmesiden, skriver Blizzard.

Denne siden kommer opp om man søker på «Curse Client» på store søkemotorene, noe som er grunnen til at folk ble lurt til å bruke denne versjonen mener selskapet og oppmaner de uheldige til å slette det falske programmet og rydde opp med et virusprogram.

Curse Client er et populært ekstraprogram som mange spillere bruker for å holde styr på andre ekstraprogram og hjelpemidler de bruker mens de spiller onlinespill.

Programmet er foruten «World of Warcraft» også brukt i andre populære onlinespill, som «World of Tanks», «Runes of Magic» og «Rift». 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3