Activision sparker fem prosent av de ansatte

Til tross for oppgang.

13. februar 2017 16:20

(PressFire.no): Activision Blizzard har nylig valgt å gjøre omstillinger i ressursene sine i noen av avdelingene.

Dette har ført til at så mye som fem prosent av de ansatte har blitt avskjediget, noe som igjen betyr at opptil 200 ansatte kan ha blitt påvirket av omstillingene.

Det endelige antallet er ikke visst.

Nådde omsetningsmålene for 2016

Activision Blizzard hadde en oppgang på 74 millioner dollar i 2016, kontra året før. Det ga et overskudd på hele 966 millioner dollar, eller 8,1 milliarder kroner,, ifølge kvartalrapporten deres.

Til tross for at selskapet nådde omsetningsmålene for 2016valgte de likevel å avskjedige ansatte i blant annet Infinity Ward, Beenox og andre interne studioer – i tillegg til ansatte ved hovedkontoret.

Det skal være sagt at mye av grunnen til økningen kommer fra suksessen til «Overwatch», og til tross for en nedgang i salg av kjernetitler som «Call of Duty».

Velger å tilpasse seg det digitale

Blizzard Entertainment og MLG er noen av avdelingene som ikke blir påvirket av omstillingene, i motsetning til Infinity Ward, utviklere av «Call of Duty: Infinite Warfare», som skal ha mistet 20 ansatte, ifølge Kotaku.

-  Activision omstiller våre ressurser til å tilpasse seg og støtte den akselererende overgangen til digital distribusjon, som inkluderer våre muligheter for digitalt tilleggsinnhold, skriver en talsperson til Kotaku.

«Destiny: The Taken King» er et av spillene som gjorde det bedre enn forventet når det kom til salgstall i motsetning til «Infinite Warfare», som er vendepunktet for «Call of Duty»-serien, som nå skal vende tilbake til røttene.

Toppbilde: AP Photos/Forbes

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3