Activision merker nedgang i forhåndsbestillinger

Mener digital distribusjon har skylda.

7. august 2014 13:39

(PressFire.no): Spillgiganten Activision Blizzard merker en nedgang i antall forhåndsbestillinger av spillene de gir ut. Det kom fram i en finansrapport med investorer denne uken.

Activision-topp Eric Hirshberg fikk spørsmål om hvordan året ser ut i forhold til titlene som kommer. Hirshberg skal ha forklart at det merkes en nedgang i antall forhåndsbestillinger, men at det ikke er isolert til Activision.

Nedgangen skal gjelde for hele bransjen, ifølge Activision-sjefen.

Ser på andre løsninger

Han legger videre skylda på digitale kjøp – spesielt på de nye spillkonsollene, PlayStation 4 og Xbox One. I tillegg mener han tilgangen på spillene har blitt så stor at det forhåndsbestilles mindre for å sikre seg en tittel første dagen.

Også manglende interesse for spill på forrige generasjons konsoller får skylda.

Nå skal spillgiganten se på andre metoder for å skape kjøpelyst og oppmerksomhet rundt spillene sine.

– Det er viktig å få med seg at forhåndsbestillinger bare er ett felt vi ser på for å skape moment for en merkevare, skal han ifølge Eurogamer ha sagt før han ba analytikere om å justere forventningene til nettopp dette forretningsfeltet innen spillsalg.

Forhåndsbestillinger blir aktivt brukt for å lage alt fra forventninger til kvartalsrapporter til å justere markedsføringen av spill målt etter interessen. Det kan også være med å påvirke aksjeverdien og naturligvis skape forutsigbarhet for spillselskapene.

«»«»

Satser på Destiny og Call of Duty

Alt er imidlertid ikke trist for Activision – visstnok skal science fiction- og skytespillet «Destiny» være selskapets største når det kommer til bevissthet hos kundene.

Dette skyldes sannsynligvis ifølge Hirshberg betatesten, hvor hele 4,6 millioner deltok i en tjuvstart.

Tradisjonen tro slipper Activision også et nytt spill i gigantserien «Call of Duty» denne høsten. Det nye spillet har handling lagt til framtiden og har fått tittelen «Call of Duty: Advanced Warfare».

Er maktbalansen skeiv?

Det finnes mange skeptikere til forhåndsbestillinger.

Argumentet har vært at forbrukermakten er for skeiv i favør av produsentene og utgiverne, og at mange har blitt «lurt».

Både «Duke Nukem Forever», «Aliens: Colonial Marines» og «Battlefield 4» har blitt tatt opp som eksempler hvor spillet ikke har levert i henhold til forventningene.

«Aliens: Colonial Marines» har til og med blitt anmeldt for misledende markedsføring i Storbritannia. Utviklerne bedyrer sin uskyld og mener utgiver Sega må ta ansvaret.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3