Actionrollespillene står i kø for å tukte «Diablo III»

Samarbeidsfokuserte «Sacred 3» tar kampen til konsollene.

3. september 2012 14:59

(PressFire.no): Det er interessante tider for entusiaster av actionrollespill, og etterlengtede utgivelser som «Torchlight II» og «Path of Exile» ligger an til å krone høsten for sjangeren.

Vi burde kanskje ha luktet lunta da avsporingen «Sacred Citadel» ble avduket nylig, men nå er det i hvert fall klart at actionrollespillet «Sacred 3» også er oppe etter luft og sikter seg inn mot en utgivelse neste år.

Shacknews melder at maskineriet er i fullt gang hos utvikleren Keen Games, som har Windows, Xbox 360 og PlayStation 3-eiere i tankene med arbeidet sitt.

Redd verden litt

Prosjektet ble først annonsert for to år siden, men har ligget lavt helt til spillet ble vist i helga - i forbindelse med Penny Arcade Expo-messa.

Spillernes jobb blir å kveste sjefen for Ashen-imperiet - Zane heter han - og hindre ham fra å slå klørne i magiske Heart of Ancaria.

Veien dit blir en temmelig løssnippet actionrollespill-øvelse hvor man bekjemper tusenvis av fiender, utfører oppdrag og oppgraderer figuren med nye nivåer og gjenstander.

For øyeblikket er bare to av figurklassene annonsert - Safiri Warrior og Ancarian Lancer - men flere skal være på vei. Som tidligere spiller samarbeid en stor rolle her, med støtte for opptil fire sofakrigere samtidig.


Lange røtter

Vi anmeldte «Sacred 2: Fallen Angel» da det kom i 2009, og det var en humpete affære.

Til tross for at det kunne være veldig artig om man krysset sabler med en venn, slet vår anmelder med at spillet hadde store tekniske feil.

Eneren fra 2004 har derimot blitt en kulthit i senere tid, blant annet på grunn av digre spillområder og en vanskelighetsgrad tilpasset de av den mer tålmodige sorten.

Om du ikke får de rette vibbene av «Sacred 3», kan du jo for eksempel holde et øye med norske «Skar», som vi har tatt et dypdykk i tidligere

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3