«Abzû» er «Journey»-skapernes neste

– Et eventyr du sent vil glemme.

11. juni 2014 12:33

(PressFire.no): Det merkelige navnet «Abzû» blir det første spillet for det nystartede selskapet Giant Squid, som ble stiftet i fjor.

Det er imidlertid ikke hvem som helst som står bak. Det gjenspeiles i det vi fikk en sniktitt under Sonys E3-konferanse natt til tirsdag.

– 

Majestetisk

Det er tydelig inspirasjon til tidligere spillerfaringer bakt inn i «Abzû». I videoen figurerer en dypvannsdykker som utforsker havet og dyrelivet i det.

Det er stemningsfullt og vakkert med maleriske bakgrunner.

«Abzû» skal ta spillerne med på et eventyr de sent vil glemme, ned i det dype havet. Her vil de møte majestetiske dyr og oppdage hemmeligheter som lenge har ligget skjult, står det i beskrivelsen av videoen på PlayStations YouTube-kanal.

Visdomshav

Inspirasjonen skal ha kommet fra en «universell oppstandelsesmyte som resonnerer igjennom kulturer», og her forklares navnet:

«Abzû» refererer et konsept fra de gamleste Mesopotanske (navnet på et område i dagens Irak, rundt 5000 f.kr, journ.anm.) mytologier, står det i beskrivelsen.

Det er kombinasjonen av to veldig gamle ord: Ab, som betyr hav, og Zû, som betyr viten. Dermed betyr «Abzû» et hav av visdom.

Kritikerfavoritt

Det regnet lovord over utforskningsspillet «Journey», der man får oppleve å spille sammen med en annen, men uten mulighet å kommunisere.

De vakre omgivelsene, musikken og helheltsintrykket gjorde spillet til en publikum- så vel som kritikerfavoritt.

Noen av de tidligere ansatte hos spillstudioet bak «Journey», thatgamecompany, har siden gått sin egen vei og skapt et eget spillstudio - nemlig nevnte Giant Squid.

Med seg har de også «Journeys» prisvinnendekomponist, Austin Wintory, med på laget til dette prosjektet.

Jenova Chen, ansett for å være den mest inflytelsesrike bak «Journey», er igang med et helt annet prosjekt. Et uannonsert spill han selv fortalte PressFire kommer til å forandre verden.

«Abzû» har ikke annonsert lanseringsdato.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3