- Absolutt ingen eksklusive spill på Scorpio

Microsoft sier det ikke er noen vits i å kjøpe den om du ikke har en 4k-tv.

15. juni 2016 13:44

(PressFire.no): Under Microsofts pre-E3-konferanse smalt de skikkelig til på slutten med en annonsering av «Project Scorpio» - den neste Xboxen.

Du kan lese mer om den her, men det er helt innafor å si at dette på papiret er et beist av en konsoll.

Men nå ser det ut til at Microsoft har lagt seg på en litt defensiv strategi med maskinen, og sier at det ikke kommer til å komme noen eksklusive spill til den.

I et intervju med Eurogamer sier Xbox-sjef Phil Spencer at alle spill som kommer til Scorpio også må kunne kjøre på Xbox One, og at du egentlig ikke trenger å kjøpe en Scorpio dersom du ikke har en TV som støtter 4k-oppløsning.

Xbox One S kommer snart

Hold deg til Xbox One om du har 1080p

Det vil i teorien bety at spill ikke kan dra nytte av den ekstra maskinkraften til annet enn å jekke opp den visuelle opplevelsen, framerate og oppløsning.

- Har du ikke en 4k-TV så kommer du ikke til å se forbedringene vi har designet Scorpio for, sier Spencer.

De to maskinene blir altså egentlig den samme – bare at Scorpio bumper opp tallene som står i smørbrødlista på baksiden av coveret.

Generasjonenes tid er over

Videre sier han at det ikke bare er maskinkraft som bestemmer om en maskin selger bra.

- Om du ser på forrige generasjon, hvem var det som vant den? Det var Wii.

- Wii solgte mer enn det vi gjorde med Xbox 360, og mer enn PlayStation 3, og det var ikke den kraftigste maskinen som var ute. Så pris er helt kritisk. Wii hadde en god pris, og den ga en flott opplevelse.

Derfor ønsker han å ha Xbox One gående til en fornuftig pris, som et billigere alternativ til Scorpio. Dermed viskes også de tidligere rigide generasjonsskillene ut, og Xbox-plattformen strekker seg over flere produkter.

I praksis høres det ut som Scorpio da får en helt lik strategi som PlayStation Neo, og da blir jo spørsmålet: Hvor lenge skal Microsoft tviholde på Xbox One før de gir slipp? Er det når Scorpios arvtager kommer, eller enda en etter der?

Og hva skjer med eventuelle VR-spill, og utelukker dette at spill får ekstra features på Scorpio?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3