99% av PS4-spill vil kjøre på PS5, sier PlayStation-sjefen

Men ingen støtte for PS1, PS2 eller PS3.

18. september 2020 13:23

(PressFire.no): Sony annonserte både dato og pris på sin kommende PlayStation 5 på onsdag, og nå har PlayStation-sjef Jim Ryan kommet med litt mer info om både lansering og bakoverkompabilitet.

I et intervju med Washington Post sier Ryan at Sony skal ha flere maskiner klare til lansering enn da PlayStation 4 ble lansert i 2013. Den gangen ble 2,1 millioner maskiner solgt de første to ukene.

Samtidig kaster han litt mer lys over hvilke PS4-spill som vil kunne kjøre på PS5.

Da teknologisjef Mark Cerny presenterte innmaten i PlayStation 5 for noen måneder tilbake, sa han at de hadde testet hundre av de mest populære spillene, noe som av mange ble tolket som om bare hundre spill ville være bakoverkompatible.

Dette avviser Ryan, og selv om han sier det finnes enkelte spill som ikke fungerer på PS5, så har de nå testet «tusenvis», hvor 99% fungerer helt fint.

Det vil derimot ikke komme noen bakoverkompabilitet med PlayStation 1, 2 eller 3 – ikke så direkte at du kan sette inn diskene fra de konsollene i hvert fall.

Slik Sony gjorde det med PlayStation 4 var at man kunne kjøpe og laste ned PS2-spill på PlayStation Store, mens PS3 ble forbeholdt PlayStation Now-strømmetjenesten. PS1-spill ble derimot aldri gjort tilgjengelig, og det er ikke annonsert noen støtte for noen av disse på PS5 enda.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3