96,8 millioner PS4-maskiner solgt

Varsler investering i neste generasjons konsoll.

26. april 2019 12:07

(PressFire.no): PlayStation 4 klarte faktisk å overgå forventningene til Sony i årsrapporten med 300 000 maskiner.

Elektronikk- og underholdningsgiganten spådde 17,5 millioner solgte maskinen når de rundet av finansåret 31. mars, men kunne sett strek under 17.8 millioner maskiner.

Dermed kan de også slå seg på brystet med hele 96,8 millioner solgte maskiner siden lanseringen i 2013.

Men spillgiganten begynner nå også å se på solnedgangen til eventyret PlayStation 4 – i rapporten forventer de nedgang i salg av PS4-konsoller til 16 millioner i løpet av det kommende finansåret, men en økning i salg av spill.

Dermed varsler de også investering i en ny spillkonsolle, hvor så mye som 2,3 milliarder kroner kan bli satt av. Og derfor forventes det ikke at Sony slipper den nye PlayStation-konsollen før april 2020 heller.

I tillegg viser de til økning i antall PlayStation Plus-abonnenter og forventer ytterligere økning i året som kommer.

Nettbutikken, Plus-abonnement og strømmeabonnementet Playstation Now dro inn over 110 milliarder kroner i finansåret som gikk.

Riktignok varsler de færre bidrag fra interne studioer som de anser som store inntektskilder. Det hører med til historien at de fremdeles ikke har annonsert datoer for verken «Ghost of Tsushima» eller «The Last of Us II» - mens året som gikk inkluderte både «Spider-Man» og «God of War».

Totalt sto spillavdelingen til Sony for nesten 180 milliarder kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3