95 millioner spiller på Steam hver måned

Og spill tjente i snitt mer på plattformen i 2019 enn året før.

6. februar 2020 13:07

(PressFire.no): Steam nådde i fjor 95 millioner månedlige brukere, det melder Valve i en bloggpost i dag.

Det er en oppgang på fem millioner spillere over 2018, og 28 millioner mer enn i 2017. Den enorme oppgangen mellom 2017 og 2018 skyldtes langt flere kinesiske brukere – i landet er Steam en av få uregulerte plattformer for spill.

Ifølge Valve har flere spill utgitt i 2019 oppnådd økonomisk suksess over året før, og medianen på omsetningen per spill har gått opp.

Valve sier videre at de skal forsøke å oppdatere brukerne på statistikk og slikt litt oftere, etter at flere tredjepartssider har dukket opp som prøver å spå hvordan spill og tjenester gjør det.

Samtidig sier de at de i løpet av året blant annet vil komme med «Steam VR 2.0», en forbedret måte å støtte soundtracks på, og en oppdatert mobil-app.

En viktig del av arbeidet gjort i 2019 er å hindre såkalte «review bombs», hvor brukere gir spill dårlig omtale på grunn av andre ting enn spillets kvaliteter. Valve sier de har hatt 44 slike tilfeller i fjor, hvor de har satt spillet under en slags karantinetid, hvor brukeranmeldelser ikke telles med i en periode.

Ifølge Valve er brukeranmeldelser det mest brukte verktøyet på Steam, med like mange sidevisninger som spillsøkene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3