94,2 millioner PS4-maskiner i markedet

Sony overgår forventningene.

1. februar 2019 17:58

(PressFire.no): Elektronikk- og underholdningsgiganten Sony kan smile bredt om dagen – i det tredje kvartalet leverer det bedre enn markedet forventet.

I finansrapporten kan de sette tro streker under nesten 32 milliarder kroner i overskudd.

Og det er ikke bare spillavdelingen som gjør det spesielt bra i perioden – filmen «Venom» ble en av de største filmene på kino før jul har dratt inn hele 855 millioner dollar i billettinntekter.

Tross avrudning av konsollgenereasjonen har ikke PlayStation 4 akkurat bremset fullstendig opp heller – 15,2 millioner PS4-konsoller er solgt med ett gjenstående kvartal. 8,1 millioner konsoller ble sendt ut i løpet av kvartalet, som også inkluderer julesalget.

Dermed velger Sony også å ikke justere forventningene om 17,5 millioner solgte innen finansåret avsluttes. De må altså selge 2,3 millioner konsoller innen 1. mai.

Det er imidlertid salg av spill som sørger for en ti prosent vekst i inntekter – Sony nevner spesifikt at konsollsalget er i ferd med å sakke litt. Rabatter på konsollene skal også ha bidratt til nedgang i inntektene.

PlayStation Plus-abonnementet gjør det også godt og teller nå 36,3 abonnenter, noe som betyr at to millioner har meldt seg på siden andre kvartal.

Det er også verd å få med seg at ingen av avdelingene i Sony går i minus – i sterk kontrast til årene hvor for eksempel både tv- og mobil-avdelingene har slitt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3