90 prosent større og lengre batteritid

Nintendo 3DS XL kommer neste måned.

22. juni 2012 10:14

(PressFire.no): I natt annonserte Nintendo planene om en ny og større 3DS-konsoll. Dermed følger selskapet i samme spor som da de lanserte en feitere DSi XL i 2009 – bare én av flere oppdateringer til den forrige håndholdte.

3DS kom til Europa 25. mars i fjor. Etter en trang start har Nintendo imidlertid klart å få fart på salget.

Den ekstra store 3DS XL kommer til Europa allerede neste måned, annonserte Nintendo i natt.

Litt overraskende, ettersom Nintendo-topp Shigeru Miyamoto nylig signaliserte at de heller vil fokusere på en ny generasjon håndholdtkonsoller.

- Jeg er virkelig tilfreds med 3DS-maskinvaren slik den er. Jeg føler den er optimal for denne generasjonen, sa han til IGN på spørsmål om hvorvidt en 3DS XL eller lignende kan være på tegnebordet.

Men nå er det klart at 3DS XL faktisk kommer.

Lengre batteritid

Skjermene blir altså 90 prosent større enn den første 3DS-modellen.

Den øverste skjermen, som viser 3D-bilder, er 4,88 tommer. Den nederste 4,18 tommer.  

Målene på hele maskinen er 15 x 17 centimeter i utstrakt form. En DSi XL er til sammenligning en halv centimeter bredere.

Ikke uventet blir XL-varianten også tyngre. 336 gram i forhold til 3DS' 235 gram.

Nintendo hevder at batterikapasiteten også er jekketopp. Det betyr mellom 3,5 og 6,5 timer med spilling (sammenlignet med 3 til 5 timer på 3DS). Litt mer om du spiller DS-spill (mellom 6 og 10 timer), skriver Kotaku.

Samtidig med XL-lanseringen slipper Nintendo tre spill i samme tidsrom, skriver Eurogamer: «Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance», «TheatRhythm Final Fantasy» og «New Art Academy».

Rød, blå og sølv

Også SD-kortet som følger med konsollen blir større. Tidligere har Nintendo pakket 3DS-maskinene med et 2 GB SD-kort, mens til 3DS XL får man 4GB inkludert.

For å sørge for at prisen holdes nede, vil ikke 3DS XL selges med en lader inkludert. Denne må i så fall kjøpes separat.

Men konsollen er kompatibel med ladere som har fulgt med 3DS, DSi og DS XL.

Konsollen vil selges i tre forskjellige farger. Blå, rød og sølv, og lanseres i Europa 28. juli.

Lanseringen i Norge blir også den 28. juli, bekrefter Bergsala - den norske Nintendo-distributøren. Prisen er foreløpig ikke kjent. Men om det er en indikasjon vil 3DS XL koste 199 dollar i USA (3DS selges nå for 169 dollar).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3