85- og 96-åring vant «Wii Sports»-turnering i Frankrike

Representerte eldrehjemmet sitt under gamingmesse.

13. april 2023 23:32

(PressFire.no): Gamers Assembly er blant de største gaming-eventene i Frankrike, med en rekke e-sport- cosplay- og andre spillkonkurranser, workshops og mer.

Spillmessa gikk av stabelen i påskehelga, med konkurranser innenfor storspill som «League of Legends», «Smash» og «Valorant».

På lørdag ble det derimot avholdt en konkurranse utenom det vanlige, der flere franske eldrehjem barket sammen mot hverandre i bowlingdelen av «Wii Sports» – foran flere tusen tilskuere.

Ungdommer fra hjelpeorganisasjonene Unis-Cité og Beta-Pi hjalp til på alle lagene, og den to timer lange konkurransen ble direktesendt på Twitch (og lagret på YouTube her).

Turneringen var en del av Silver Geek, en organisasjon som arrangerer spillkonkurranser for de over 65 år over hele Frankrike, der lagene kjemper om «Senior-troféet», og som har som mål å bygge bro mellom generasjoner.

Gamers Assembly-finalene var en av flere regionale finaler i Frankrike, som inkluderer Japan Expo​ og Paris Games Week.

Silver Geek arrangerer spillturneringer i hele Frankrike.

Eldrehjemmene spilte i utslagsmodus, og til slutt var det Gilbert (85) og Jeannine (96) fra La Villa De Bury som klemte inn nok strikes til å ta seieren.

Dermed har de kvalifisert seg til den nasjonale finalen.

– Denne konkurransen kombinerer digital inkludering av eldre gjennom gaming med hjelp fra andre generasjoner, sier en av arrangørene til Silver Geeks hjemmesider.

Mer enn 35 000 spillere over 65 år har deltatt i turneringene deres siden oppstarten for ni år siden. I tillegg har mer enn 1100 ungdommer vært med for å hjelpe til.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3