7,45 millioner kroner delt ut til ni norske spill

Kanonball, maurtur og dykkerskrekk blant spillene som fikk støtte.

15. juni 2018 10:40
«The Cabin» fra Tellicherry.

(PressFire.no): Norsk Filminstitutt (NFI) har lagt ut hvilke norske spillselskaper som har fått penger i forrige søknadsrunde til Filmfondet.

Ni spill har fått til sammen 7 450 000 kroner. Seks spill har fått tilskudd tidligere.

Skinny Bandit har fått 500 000 kroner utvikler «Veien hjem», et spill inspirert av «Limbo», der du skal følge mauren Mari hjem til maurtuen sin – og alle farene det å være bitteliten bringer med seg.

Encircle Games mottar 700 000 kroner for å utvikle kanonballspillet «Wigged Out», hvor du skal pepre en diger ball med mindre kanonballer for å flytte den over til motstandernes del av banen. Midtstreken, som bestemmer hvor du kan bevege deg, flytter seg med ballen, og du får poeng når den passerer enden av motstandernes banehalvdel.

Bergensstudioet Henchmann & Goon skal lage spillet «Veien», som er et spill som handler om å leve med depresjon og avhengighet – til det har de fått 300 000 kroner.

De resterende spillene har allerede fått tilskudd tidligere, og er alle godt inn i utviklingen.

«Thalassa» fra Sarepta.
«Thalassa» fra Sarepta.

Rock Pocket er det spillet som har fått mest av alle de som fikk tilslag i denne runden. De fikk i denne runden to millioner kroner, og har nå til sammen fått 5,6 millioner kroner i støtte til spillet siden 2016.

Deres spill, «Moons of Madness», er en psykologisk thriller satt til Mars, der du styrer en av de første som setter fot på planeten – men et eller annet holder på å snike seg inn i sinnet ditt. Vi har testet spillet tidligere, og det kan du lese om her.

Agens lager mobilspillet «Skate City», og fikk 500 000 kroner for dette i denne tildelingsrunden. Det kommer i tillegg til én million kroner i 2017 og 500 000 kroner i 2016.

I «Skate City» er greiene at du skal skate rundt og gjøre spesifikke oppgaver i diverse ekte områder, som i Frognerparken, Barcelona og Los Angeles.

«The Cabin» er et førstepersons historiedrevet spill satt til Nord-Norge som handler om å utforske minner. Utviklerne er Tellicherry, som har fått 700 000 kroner i denne tildelingsrunden. I fjor fikk også selskapet 300 000 kroner til samme spill.

Sarepta Studio har fått 775 000 kroner for å lage spillet «Thalassa», en psykologisk mysterie-thriller til pc og VR. Nylig lanserte utviklerne «My Child Lebenborn»

I spillet skal du dykke ned til skipet «Thalassa», som sank med en nær venn om bord. Tidligere har samme spill motatt 225 000 kroner.

«Skate City» fra Agens.

«Trolls vs. Vikings»-utvikler Megapop fortsetter utviklingen av mobilspillet «Fight», som har fått 1,5 millioner kroner i støtte i denne tildelingsrunden. Det er den samme summen som spillet også fikk i fjor.

Monkeybin lager også mobilspill. Studioet har fått 500 000 kroner for å videreutvikle «Monsterminds!», som er i tillegg til de 500 000 kronene de også fikk i fjor.

Spillet er en variant av «Scrabble» som benytter seg av små monstre og fargekoder istedet for bokstaver.

(Toppbilde: «Veien hjem» fra Skinny Bandit)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3