74 år gamle Julien har spilt «Asheron's Call» i 17 år

Nå stenges serverne, og internett prøver å «adoptere» pensjonisten etter viralvideo.

12. januar 2017 13:41
«Asheron's Call»

(PressFire.no): En video av en pensjonist som spiller online-rollespillet «Asheron’s Call» har gjort rundene på nettforumet Reddit den siste dagen.

74 år gamle Julien har nemlig spilt spillet aktivt i over 17 år. Nå stenger spillet serverne, etter å ha holdt det gående siden 1999.

En av profilene hans har han hatt siden den gang, og han spiller på flere kontoer samtidig (med flere datamaskiner) – såkalt multiboxing.

Ikke hypp på noe nytt

I videoen, som du kan se under, spiller han litt i påvente av stengingen, og mimrer tilbake på spilltiden sin.

- Alt annet ser dritt ut enn dette, ler han på spørsmål om han kommer til å finne et annet spill. Han prøvde seg på «Darktide», men likte det ikke.

- Jeg har hatt mye gøy med dette.

På Reddit skriver Juliens barnebarn, med brukernavn Howdoesthisworkguys, at det blir en trist tid når spillet stenger serverne. Bestefaren har akkurat blitt diagnostisert med lungekreft, og hadde planlagt å bruke restitusjonstiden etter en kommende operasjon til å spille.

- Når jeg tenker på hvor mange av vennene han som fortsatt spiller, så knuser det hjertet mitt, skriver hun.

- Det er pensjonister, seniorer, veteraner, mødre og fedre (som spiller sammen). Det er en utrolig dedikert gruppe med spillere. Dette blir hardt for mange. Jeg kan ikke se for meg at mange av seniorspillerne kommer til å oppgradere pcene sine og spille nyere spill.

Flere ønsker han med videre

Spillsamfunnet på Reddit har ikke latt seg be to ganger. Flere har uttrykt ønske om å ta pensjonisten inn under vingen i andre onlinespill, der blant annet en gruppe «gamlinger» har invitert han over i lauget sitt i «World of Warcraft».

Også tidligere utviklere på «Asheron’s Call» har uttrykt gleden av å spille med så dedikerte spillere, der selv den tidligere visepresidenten i Turbine – som hadde kontroll på spillet frem til 2010 – har kommentert at han elsket dedikasjonen til spillere som Julien.

På spørsmål om hva han kommer til å savne fra «Asheron’s Call», svarer Julien at han kommer til å savne å ha tid til seg selv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3