6,6 millioner til ni nye norske spillprosjekter

13. mars 2019 16:17

(PressFire.no): NFI avslører nå hvilke ni norske spillprosjekter som får støtte i denne runden med tilskudd.

Denne gangen er det 6,6 millioner kroner som deles ut og det er Snow Castle AS som får den største andelen med 1,6 millioner til «Earthlock»-oppfølgeren.

Ifølge utvikleren vil spillet denne gangen ha mer åpen verden og en mer personlig historie.

Megapop AS får 1,2 millioner kroner til «Fight» - et digitalt kortspill med litt meta-aktig handling i en forestilt framtid hvor e-sport har blitt den store underholdningsindustrien.

Strategispillet «Norse» fra Arctic Hazard Game Studio er skrevet at vikingforfatteren Giles Kristian og får én million kroner fra NFI.

Det samme gjør Skinny Bandit AS sitt «Veien hjem» - «et spill hvor barn og unge skal følge mauren Mari til maurtua.

«Pode»-studioet Henchman & Goon får 500 000 kroner til et nytt spill de har døpt «Nenia» - et eventyrspill som tar opp depresjon, angst og avhengighet.

Monkeybin As sin variant av «Scrabble» der bokstavene er byttet ut med monstre, «Monsterminds», får 400 000 kroner.  

Det gjør også «Tanknarok» fra Polyblock AS - spillet fikk nylig også spesiell oppmerksomhet da de stakk av med en Game Awards-pris.

«Numetry» fra Eduplaytion AS får 300 000 kroner og beskrives som et historiedrevet puzzlespill for å lære barn matte.

Til slutt - Puny Games AS får 200 000 til sitt «Rival Racers» - et arcadeinspirert spill hvor man duellerer med romskip.

Foto topp: «Tanknarok»

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3