6,2 millioner til syv nye norske spill

10. november 2017 11:34

(PressFire.no): I årets siste NFI-runde med tilskudd til norske spillutvikelre er det 6 250 000 kroner som blir fordelt på sju nye spillprosjekter.

Den største delen er det Hyper Games som får 1, 6 millioner kroner til årets bidrag til NM i Gameplay – «Mørkredd». Spillet beskriver de som et utforskninsspill hvor skygger dreper og hvor opptil fire spillere må samarbeide for å holde hverandre i lyset.

Rett bak er det bergenserne i Rain Games som får 1,5 til «Mesmer» - et spill om høykultur, fantastisk vitenskap, allianser, konspirasjoner og opptøyer, ifølge utvikleren selv. Videre beskrives det som et «roguelike» hvor du som spiller må overleve ti dager fram til revolusjonen.

Perfectly Paranormal får 1,3 millioner til «Helheim Hassle» - et eventyrspill med gåtebaserte plattformelementer. Handlingen er også basert på norrøn mytologi.

Spillet «Syng Universet» fra Storm Films får 600 000 kroner og beskrives som «et magisk musikkunivers der de minste kan utforske sang og musikk».

Monkeybin får også 500 000 kroner til «Monsterminds» - et spill som skaperne mener er «Scrabble på speed i en verden hvor bokstaver er byttet ut med fargerike monstre».

«Hytten».

Agens tar for seg «De tre små grisene»-eventyret, hvor du både skal spille som grisene og den store stygge ulven. Prosjektet får 450 000 kroner.

Spillet «Hytten», eller «The cabin» på engelsk, fra Earn It skal gi deg «nytt perspektiv på det livet du har levd» og «se omgivelsene gjennom nye øyne». Spillet får 300 000 i denne omgangen.

NFI forteller videre at det var 29 søknader i årets siste omgang av tildelinger. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3