6 e-sportutøvere som ikke spiller som alle andre

Når å sitte og spille vanlig ikke fungerer.

17. september 2019 15:51

(PressFire.no): Det er viktig med bra positur når man skal sitte lenge foran en skjerm, det vet alle som jobber på kontor. Men også for e-sportutøvere kan det værer lurt å sitte riktig for å ikke slite ut kroppen.

Også forskere mener å se en forbindelse mellom hvordan de gode e-sportutøverne sitter og spiller.

Men der de fleste sitter helt vanlig når de spiller, med tastatur, mus og/eller kontroller foran seg på en helt ryddig måte, er det noen som har lagt til seg vaner som er heller ...kreative.

La oss ta en kikk på fem av de snåleste spillpositurene og vanene brukt i organisert e-sport.

Men først noen honorable mentions:

Daryl Koh «IceIceIce» Pei Xiang – «Dota 2»

Dette er ikke akkurat en positur, men IceIceIce ble godt kjent da han spilte The International-finalene i bare bokseren. Han hadde blitt så vant til å spille komfortabelt hjemme uten bukse at han fortsatte trenden foran åpne kameraer.

Det hele ble så udødeliggjort i en sketsj med resten av laget hans, og soundbiten «Let’s play some Dota!» endte opp i spillet.

Apropos «Dota»:

Samuel «Boxi» Svahn og Alexander «XBOCT» Dashkevich

Begge bildene her er fra treningsleire lagene Alliance og Na’Vi har vært på, førstnevnte i forbindelse med gigantturneringen The International i år, og viser forholdsvis kreative måter å bli komfortable på.

Siden disse to ikke spiller slik under turneringer så er de vel strengt tatt ikke gyldige. La oss så se på de faktiske spillerne med snedig positur under kamp:

Matthew «Jah» Penaroza – «Heroes of Newerth»

Han spilte «HoN» for Complexity i 2011, og ble til tross for godt spill nesten mest kjent for å strekke armene helt ut til hver sin side da han spilte. Han tok nesten dobbelt så stor plass som andre som spilte.

Og for å gjøre det hele enda verre brukte han QWER-tastene for inputs, piltastene for å flytte kartet og nummertastene for å aktivere gjenstander – altså måtte venstrehånda dundre rundt på hele lengden til tastaturet.

Fred.

Daiki «Rudolph» Ideoka – «Super Smash Bros. Melee»

Rudolph er i skrivende stund rangert som den nest beste «Melee»-spillerne i Japan, og han reiser ofte til utenlandske turneringer for å spille.

Denne heller merkelige spillestilen ble til da han satt/lå foran TV-en hjemme og spilte, og han har ikke greid å venne seg til å sitte vanlig i etterkant virker det som – og under større turneringer blir det raskt et problem å skulle ligge på gulvet.

Enda verre er det om man må opp på scenen for å spille, for tv-en er ofte hakket høyere opp når man spiller for åpne kameraer, og da ble løsningen for Rudolph å kjøre på med en haug stoler, klemme kroppen gjennom ryggåpningen og gønne på. Rekorden så langt er fem stoler.

Det er ikke uten grunn at han kalles «sphinxen» i hjemlandet.

Roman «RAMZES666» Kushnarev – «Dota 2»

Ikke mye å si om dette. Virtus.Pro-spiller Kushnarev har alltid spilt slik, og vil nok for alltid spille slik. Begge beina rett opp på stolen, hodet mellom knærne og armene rundt.

Han er også kjent for å slappe maksimum av mellom konkurransesettene – da sitter han slik:

Vi tipper alderen tar han igjen etter hvert, men inntil da får vi spillerbilder som ser slik ut, og vi takker han for det:

«Nooch» – «Super Smash Bros. Melee»

Navnet er ukjent, men Nooch ble likevel stjerne i «Smash»-miljøet over natten etter at toppspiller Juan «Hungrybox» DeBiedma la ut en video som viste at 15-åringen spilte «Melee» på turneringsnivå med kontrolleren opp-ned.

I en Reddit-tråd i etterkant sier Nooch at han sannsynligvis startet med å spille med kontrollere opp-ned (han gjør det med alle) fordi Nintendo 64-kontrolleren var for stor å holde «vanlig» da han var liten.

Her er en video som viser det hele in action.

(Det skal nevnes at Hungrybox spiller med et såkalt «claw»-grep også, hvor han trykker på knappene på kontrolleren med høyre pekefinger)

Vladyslav «Bondik» Nechyporchuk – «CS:GO»

Mange «CS»-spillere liker å spille med tastaturet enten på skeiva eller vridd nitti grader for at armen skal ligge mer naturlig.

Få tar det så langt som Bondik, som har både mus og tastatur så godt som bak skjermen, venstre arm helt strukket ut og fjeset så nærme det som skjer i spillet at han kan lukte molotoven.

İsmailcan «Xantares» Dörtkardeş – «CS:GO»

Apropos sitte nærme… Som du ser fra bildet over her så er det en av spillerne som har skjermen noe nærmere seg selv enn resten.

Tastaturet er også plassert på foten til skjermen – dette er den tyrkiske BIG-spilleren XANTARES, mannen som tydeligvis hater synet sitt så mye at han ønsker å lime pikslene fast til øyeeplene sine.

Ja, han sitter så nærme - noen ganger i hvert fall. Under ELEAGUE Invitational-turneringen i januar ble avstanden målt til 17,8 centimeter i et fantastisk innslag:

<iframe width="75%" height="350px" src="https://www.youtube.com/embed/vCrRPNDU47Y" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Det er jo litt bedre. 

Det var seks spillere som ikke spiller som oss vanlig dødelige - rop gjerne ut i kommentarfeltet om du vet om noen som er enda verre enn disse!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3