50 år med James Bond feires med nytt spill

«Moonraker» er første oppdrag i «007 Legends».

27. mai 2012 16:37

(PressFire.no): Det er 50 år siden Sean Connery først presenterte seg som Bond – James Bond på det store lerretet, i «Dr. No» fra 1962. Siden da har agent 007 blitt et enestående filmikon, og jubileumsåret blir naturligvis markert i hytt og uvær.

For anledningen snekres det nå sammen et nytt spill om superagenten, som har en litt annen innfallsvinkel enn tidligere. Skytespillet «007 Legends» tar nemlig for seg seks av de mest ikoniske settingene fra de 22 (snart 23) filmene, og snører det hele sammen til et sammenhengende, nytt eventyr. 

Sannsynligvis vil vi også se en form for overlapp mot den kommende filmen, «Skyfall».

- Det blir mange kjente fjes å se langs veien, samt noen nye. Det blir også raske biler, vakre kvinner, feige skurker, elleville flukter og svimlende flotte steder å besøke, heter det på spillets hjemmesider.

Spillet utvikles av Eurocom, som også stod bak «GoldenEye 007», den relativt ferske nyutgivelsen av N64-klassikeren. Studioet er ellers kjent for å lage lisensspill, slik som det middelmådige OL-spillet «Vancouver 2010».

Slåss mot Jaws

Det nye 007-spillet har vært kjent en stund, men først nå har studioet avdekket det første av de seks oppdragene vi får ta del i: Nemlig «Moonraker».

Oppdraget er naturligvis basert på filmen med samme navn fra 1979, som tar med Bond ut i verdensrommet (dette er to år etter «Star Wars», en film den henter skremmende mye fra).

I løpet av oppdraget møter vi den legendariske skurken Jaws (ikke å forveksle med haien han dog minner en del om), samt Bond-jenta dr. Holly Goodhead.

Eurocom har sluppet en gameplay-trailer fra episoden, som du kan se nedenfor, hvor du ser både Jaws, Goodhead, og et arsenal som strekker seg fra en penn til en rakettkaster. Kanskje dukker det også opp laserpistoler?

Hva som står på spill er naturligvis menneskehetens skjebne, der du må stoppe den onde billionæren Hugo Drax fra å forgifte hele jordkloden.

«007 Legends» kommer til Xbox 360 og PlayStation 3 i oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3