- Gir ikke opp 3DS

Nintendo skal fortsette med salget av konsollen helt til familier begynner å kjøpe mer enn én Switch.

5. mai 2018 18:58
3DS ble avslørt under E3 2010.

(PressFire.no): Det har gått over syv år siden Nintendo 3DS dalte ned i de slampete, sluskete hendene våre – helt tilbake i det herrans år 2011.

En litt trang fødsel til tross (etter en slapp lansering ble prisen økset, og Nintendo beklaget), så langt har den håndholdte konsollen solgt 72,5 millioner eksemplarer, og Nintendo sier nå at det kommer til å bli mer liv i maskinen fremover.

Nintendos nye president, Shuntaro Furukawa, forklarte i et investormøte at 3DS har et stort bibliotek med spill til en pris som gjør den attraktiv for foreldre som er ute etter noe til barna – og så lenge det er tilfellet vil de fortsette med 3DS.

I hvert fall til Switch blir såpass rimelig at familier kjøper mer enn én konsoll:

- Switch er en hjemmekonsoll som du kan ta med deg, men denne situasjonen kan endre seg der den vokser fra å bli en «én konsoll per husstand» til «én konsoll per person». Prisen for en Switch er ikke sånn at de fleste foreldre kjøper en til hver av barna. Fremover kommer vi til å følge med på hvilken spilling folk foretrekker, og til hvilken pris, men så lenge det er etterspørsel så vil vi fortsette å selge 3DS-systemer, sier Furukawa.

Selskapet mener de skal selge ytterligere fire millioner 3DS-maskiner ut året, og de har planlagt titler til lansering også i 2019. For eksempel er remaken av «Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story» annonsert til da.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3