3DS får en ekstra analogstikke

Ryktene var sanne, men hva i all verden...?

7. september 2011 12:31

For et par uker siden fortalte vi om ryktene som surret rundt på internett om en tilleggsgreie til Nintendo 3DS som skulle gi oss en ny analogspake.

Vi påpekte at dette var heller usannsynlig, siden ryktet ikke sa noe om hvordan den skulle festes eller kommunisere med selve maskina, men sannelig var det ikke sant.

Tilleggsklumpen, som ikke har et endelig navn enda, ble for første gang vist fram i det japanske spillbladet Famitsu denne uken. Du legger hele 3DS-maskina ned i den, og den stikker ut cirka en centimeter på venstresiden og to-tre til høyre.

Den gir brukerne en ekstra analogspake til høyre for XYAB-knappene og samtidig to ekstra skulderknapper (R2 og L2).

Det er fortsatt en hel del spørsmål som ulmer i bakgrunnen. Ekstraspaken ble annonsert samtidig som en nyversjon av «Monster Hunter Tri» til 3DS - vil den bare gis ut som et tilleggsutstyr til dette spillet? Vil det bli utviklet helt nye spill som kun kan spilles med to analogspaker?

Men mest av alt - er ryktene om en helt ny versjon av 3DS også sanne?

Den franske nettsiden 01net.com, som også kom med korrekte rykter om både PS Vita og WiiU, forteller at denne vil ha et helt nytt design, to analogstikker og kanskje til og med lanseres under et helt nytt navn. Samtidig skal fokuset på at maskina kan vise spill i 3D tones ned kraftig for å lokke til seg foreldre som ikke tør å kjøpe den til barna sine, av frykt for skade på øynene deres.

Utviklere skal også ha blitt bedt om å ha to analogstikker i tankene når de nå skal utvikle fremtidige spill.

Mer bekymringsverdig for Nintendo er ryktene det samme nettstedet har rapportert om som sier at Satoru Iwata, presidenten i selskapet, sitter særdeles utrygt i jobben sin. Han tok nærmest personlig ansvar for det elendige lanseringen til 3DS og kuttet lønnen sin i to for en måned siden, men det kan altså være for lite, for sent.

Den 13. september skal Nintendo holde en pressekonferanse, i forkant av Tokyo Game Show. Der er det ventet stort fokus på 3DS, og kanskje like god stemning i salen som under E3 i 2004?

Samtidig sier også 01net at Wii U kommer i juni 2012.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3