3,9 millioner til seks norske spillprosjekter

Her er spillene som får støtte.

4. mars 2011 15:31

Denne uka delte Norsk filminstitutt ut støtte til film- og spillprosjekter, og det var seks norske spill som denne gangen fikk en andel av potten på 3.925.000 kroner.

Drammensfirmaet, Ravn Studios, fikk denne gang den største andelen på 1,5 millioner kroner til sitt nye spill - «Vinter i Blåfjell». Spillet utvikles til Nintendo DS og skal være verdig utviklet i september 2011. Ravn hadde suksess med et «Flåklypa»-spill til Nintendo DS i fjor. Ravn Studios har tidligere fått støtte fra Norsk filminstitutt ved flere anledninger. Ravn har også stått bak prisvinnende «Englekræsj»

Den nest største biten av kaka er det Vostopia fra Voss som får. Deres nettleserbaserte «Survivors» får en millioner kroner.  I spillet skal spillerne forsvare en leir som er omringet av fiendtlige planter. De må også utvide leiren og finne andre overlevende i invasjonen fra utenomjordiske planter, skrives det om spillet. Vostopia skriver også at de har sikret seg kompetanse fra folk som har vært involvert i «Battlefield Heroes», «Harry Potter», «Syndicate», «Theme Park», «Burnout»-serien og «Max Payne 3».

Nummer tre på lista over tilskudd, finner vi «Oliver & Spike Dimensjonshopperne» (bildet) fra Rock Pocket, som får 800.000 kroner. Spillet er episodebasert og utvikles til Facebook. Dette spillet fikk også tildelt penger fra Nordisk filminstitutt i fjor.

Det blir også delt ut 300.000 kroner til iPhone-spillet «Wheeling» fra Ablemagic. Dette er det andre spillet til studioet, som også stod bak spillet «Bub» - også et iPhonespill.

De resterende pengene deles mellom actioneventyret «Pirates of the New Horizon» fra Exit Strategy Entertainment, som får 225.000 kroner og «Amphora» fra Moondrop, som får 100.000 kroner.

«Amphora» er spillet til de tre studentene, som med «Kesper's Keep», i januar vant NM i gameplay. Spillet utvikles til PC, Mac og iPad.

Du kan lese mer om spillene her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3