3,1 millioner kroner delt ut til seks norske spill

«Miljøagentene» stakk av med mest.

4. juni 2010 17:03

Norsk Filminstitutt har nå offentliggjort hvilke spillprosjekter som får tildelt utviklingsstøtte i år. Seks norske spillprosjekter får fordelt tilskudd fra en pott på 3,1 millioner kroner.

Produksjonsrådgiver Kaja Hench Dyrlie hos Norsk Filminstitutt sier nivået blir høyere med årene, noe som gjør det vanskeligere å fordele pengene:

— Vi fikk inn veldig mange sterke søknader i denne runden. Det er hard konkurranse om midlene fordi prosjektene stadig blir bedre, sier Dyrlie i en pressemelding.Funcom får 500.000 kroner til sitt «Pets vs. Monsters», som også tidligere har fått tildelt 1.5 millioner kroner til utviklingen av spillet.

Nintendo Wii-spillet «Lookit» fra Basbergs Gatada Games får 100.000 kroner, mens iPhone-spillet «Inklings» fra Mediacircus E AS får 250.000 kroner.

Onlinespillet «AD2460» fra Fifth Season karret til seg hele 750.000 kroner og Facebook-spillet «Mogul» fra Hyper Interaktiv AS fikk 500.000.

Men det var Ravn Studio, som nylig var aktuelle med «Flåklypa»-spillet til Nintendo DS, som denne gangen stakk av med den største delen av kaka.

Deres nye spill «Miljøagentene» fikk hele én million kroner. Rikke Fjeld Jansen debuterer som Game Director på spillprosjektet, men er ikke skremt ved tanken på ansvaret.

- Det er mye ansvar med en slik jobb, men prosjektet er kjempespennende og jeg føler meg veldig heldig som får jobbe med «Miljøagentene». Jeg synes det er flott at både NFI og organisasjonen Miljøagentene viser interesse for denne typen onlinespill, sier Fjeld Jansen til Pressfire.no.

Du kan lese mer om spillene her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3