30 år etter at ZX Spectrum-spillet ble kansellert, har det endelig blitt lansert

11. desember 2018 15:22

(PressFire.no): Utvikler Andy «Cosmium» Beale startet utviklingen av spillet «Quadron» i 1986. Spillet skulle utgis på ZX Spectrum av utgiver Palace Software.

Men to år etter, da spillet var nesten helt klart til lansering, ble det hele økset. Markedet var ikke lenger modent for et slik spill, kunne Beale bli fortalt.

Dermed endte spillet i en skuff, og ble aldri gjort helt ferdig – før nå!

30 år etter har nemlig Beale blåst støv av spillet igjen. Han har ikke bare gjort det helt ferdig, men lanserer det denne gangen selv.

I et intervju med Eurogamer sier han at han forlot spillindustrien på starten av 2000-tallet, etter å ha jobbet hos blant annet Bullfrog og Namco. At det nå har blomstret opp en stor retro-scene var noe som hadde gått han hus forbi, men da han innså at det kunne være interesse for det gamle spillet hans tok han fram utviklerverktøyene igjen.

«Quadron» er et actionfylt shoot-em-up-aktig spill hvor du dundrer rundt som en robot og skyter fiender. Underveis kan du samle power-ups og nye våpen. Det ser slett ikke verst ut, maskinkraft tatt i betraktning.

Spillet er tilgjengelig på Itch.io til en drøy førtilapp. Du trenger en ZX Spectrum-emulator for å spille det om du ikke har hardwaren!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3