2D er den nye 3D, ifølge Nintendo

Nå kommer Nintendo 2DS.

28. august 2013 19:52

(PressFire.no): I 2011 lanserte Nintendo sin nye satsing innen håndholdt spilling under slagordet «3D uten briller».

Med Nintendo 3DS ble det mulig å oppleve 3D-bilder på den ene skjermen – helt uten 3D-briller.

Tøff start, men ble suksess

Konsollen var ingen umiddelbar suksess, og ble blant annet kritisert for at 3D-effekten kunne skape hodepine og at 3D-kvaliteten ble påvirket av bevegelser i selve konsollen.

Men Nintendo hadde heldigvis inkludert muligheten til å justere 3D-effekten, eller å skru den helt av.

I ettertid har Nintendo også kommet med en rekke kvalitetsspill til konsollen, og etter priskutt etter det noe treige salget, har konsollen med over 32 millioner solgte maskiner gjort det ganske bra.

Faktisk kan man argumentere for at konsollen holder regnskapet til Nintendo flytende nå som Wii U har slitt voldsomt.

3D-away-løsning

Men nå vil Nintendo gi folket muligheten til å spille 3D-spillene i… 2D - for nå kunngjør de en ny håndholdt konsoll – uten 3D. Navnet sier i grunn alt om den nye satsingen – Nintendo 2DS.

Den nye håndholdtsatsingen kan spille både DS-spill og 3DS-spill, men spill for sistnevnte blir naturligvis 3D-effekten fjernet. Du kunne selvfølgelig skru av 3D-effekten i 3DS-en din også, men den nye konsollen gjør det for deg.

Ifølge Nintendo er dette en konsoll som er ment som et billigere alternativ for de under syv år, og de skal ikke ha noen planer om å droppe satsingen på 3DS.

Konsollen har også fått nytt design, hvor den velkjente «kamskjell»-løsningen er skrinlagt til fordel for én hel og statisk flate med to separate skjermer.

Nintendo 2DS slippes 12. oktober og vil koste rundt 129 dollar, som betyr rundt 770 kroner med dagens kurs. Vi antar den vil koste noe mer i Norge.

I dag kan du få kjøpt en Nintendo 3DS (hvor du kan skru av og på 3D) rundt 1100 kroner, om du leiter litt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3