2D og 3D - samtidig!

Kan plattformspillet «Perspective» kalles 5D?

24. juni 2012 14:39

(PressFire.no): Den amerikanske høyskolen DigiPen Institute of Technology har en svært stolt tradisjon for spillutvikling.

Aller mest kjent er de nok for å ha huset studentprosjektet «Narbacular Drop», som med tiden utviklet seg til å bli «Portal». Men studentene deres høster stadig hyllest for en vidt spenn av spillprosjekter.

I år har de avlet frem «Perspective», som lader opp til en seiersgang på nettet. Det store salgspunktet? Spillet er i både to og tre dimensjoner - samtidig!

Brettene må lages selv

Plattformspillet, som sies å minne om kultfavoritten «Echochrome», styres først og fremst i førsteperson.

Her trasker du rundt i korridorer på jakt etter en utgang.

Ved din side har du en liten blå fyr, som også må komme seg til den andre enden av brettet. Men veien hans er ikke åpenbar - den må skapes ved at du «lager» stier av omgivelsene.

Kommer til pc

Kort fortalt er alle blå flater en potensiell plattform for krabaten.

Ved å bevege deg slik at to blå flater på en vegg møtes, for eksempel, vil du lage en sti som han kan løpe over.

Du ser et bedre eksempel på hvordan dette løses i videoen under, som også skildrer hvordan nøttene utvikler seg etter hvert som du gjør fremgang.

Spillet kommer i hvert fall til pc, uten noen gitt utgivelsesdato, og det er ikke kjent om det tar turen til andre plattformer i tiden fremover. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3