2,7 millioner kroner til fem norske spill

1,5 millioner til rollespil inspirert av norrøn mytologi.

30. mai 2011 13:58

Årets andre runde med støtte til norske spillprosjekter fra Norsk Filminstitutt, går til fem spill som hver får en del av potten på 2,775 millioner kroner.

- NFI mottok 23 søknader og prosjektene var av høy kvalitet, så også i denne søknadsrunden var konkurransen om midlene hard, sier rådgiver for spill i Norsk Filminstitutt, Kaja Hench Dyrlie, i en pressemelding.

Med 1,5 millioner kroner gikk den største delen til «SKAR – Hammeren vender tilbake», som utvikles til Apple-plattformer (iOS). I dette rollespillet blandes fantasy med et norrønt-inspirert utrykk, hvor handlingen foregår i byen Skar etter Ragnarok. Spillet utvikles av nyopprettede Blink Studios i Oslo.

Kaja Hench Dyrlie tror «SKAR- Hammeren vender tilbake» vil skille seg ut på App Store:

- Det finnes i dag nær 500 000 ulike spill i App Store, men vi tror Blink Studios med sin kompetanse og ambisjoner vil skille seg ut i apps-markedet med dette gjennomarbeidede og ambisiøse spillet, uttaler hun..

Lite er ellers kjent om «SKAR- Hammeren vender tilbake», men utifra det første konseptkunstbildet får vi følelsen av at det kan være snakk om en form for «Diablo»-klone.

Les mer om spillet her.

Den nest største andelen er det Kool Produktion AS som får til sitt «Elleville spill», som også er basert på tv-programmet «Elleville Elfrid». Selskapet får 500 000 kroner som skal brukes på å produsere mange «elleville apps» for barn på Apple-plattformer.  

Les mer om spillet her.

Drammensfirmaet Ravn Studio AS får 400 000 kroner for spillet basert på tv-programmet «Vennebyen». Spillet er inspirert av utrykningsetatene som politi, brannvesenet og ambulansepersonell. Spillet uvikles i samarbeid med Rock Pocket Games AS for Apple-plattformer. Ravn Studio har fått støtte fra Norsk Filminstitutt flere ganger før.

Les mer om spillet her.

PC- og Mac-spillet «Among the Sleep» fra Krillbite Studio får 225 000 kroner. Et spill som er så originalt at det venter en helt spesiell opplevelse, skal vi tro Norsk Filminstitutt:

- «Among the Sleep» er et originalt spill både i setting, gameplay og innhold, og vi har stor tro på at dette vil bli et spill som vil gi mange spillere en spesiell spillopplevelse, sier produksjonsrådgiver Kaja Hench Dyrlie i pressemeldingen.

Ifølge utvikleren vil spillet være «et mørkt eventyrspill sett fra et to år gammelt barns perspektiv». 

Les mer om spillet her.

150 000 kroner går til «Heroes Guild» som utvikles av Kristanix Studios AS. I dette spillet blandes rollespill og strategi for å skape et nytt konsept hvor du lager ditt eget laug. I lauget organiserer du helter og eventyrere som du også kan styre selv. Spillet utvikles til Apple-plattformer, Android, Windows og Mac.

Les mer om spillet her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3