2,5 millioner spillere tatt for juks i «PUBG»

Utviklerne ansetter et eget team bare for å jobbe med problemet.

5. februar 2018 11:56

(PressFire.no): Et av de mest populære spillene det siste året, «PlayerUnknown’s Battlegrounds» har i den siste tida blitt oversvømt av juksemakere.

Undertegnede møter på cheaters i godt og vel en tredjedel av kampene nå, og lite er så frustrerende som å avslutte en 20 minutter lang runde med å bli auto-skutt fra fem hundre meter med perfekte hodeskudd fra en pistol.

Utvikler BlueHole sier de jobber med å implementere sterkere anti-juks-programvare, og at de nå har ansatt et dedikert team som kun jobber med saken.

- Det siste du ønsker idet du hopper ut fra flyet for å prøve å bli den siste overlevende er å se en juksemaker, skriver de i en oppdatering.

Samtidig rapporterer anti-juks-programmet Battleye at de utestengte over én million spillere bare i januar. Sammen med den halvannen millionen spillere de utstengte i hele 2017 betyr det at over to og en halv million kontoer er blitt stengt for juks.

- Dessverre så fortsetter det å eskalere, skriver Battleye på Twitter. Tidligere har de påpekt at de aller fleste jukserne kommer fra Kina.

Det har fått spillerne til å rope om en regionsperre som blokkerer kineserne fra å spille med resten av verden, men så langt har ikke dette vært noe BlueHole ønsker å implementere.

I stedet har de sagt at de jobber med en avgrensing som sørger for at spillere ikke kan matches med folk som har over en viss ping – altså i teorien for stor avstand til serverne de spiller på.

De kommer også fremover til å automatisk låse ut alle som modifiserer spillfilene sine, og låser muligheten for å dele spillet via familie-deling på Steam. I tillegg skal et sterkere anti-juks-system implementeres i løpet av uka.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3