25 millioner solgte PS5

Og «God of War» har solgt 23 millioner.

1. november 2022 14:40

​(PressFire.no): Sony har lagt fram oppdaterte tall for spillseksjonen sin i forbindelse med de siste kvartalsrapportene for selskapet.

Der kommer det fram at PlayStation 5 nå har solgt mer enn 25 millioner eksemplarer.

Det er fortsatt en pågående mangel på halvledere og chips i markedet, noe som skaper problemer for produksjonen av alle slags elektroniske dingser – og dette har vært tilfellet de siste tre årene.

Så langt i år har det vært en svak økning i salg av PS5-konsoller, sier Sony, men salgene ligger så langt bak PlayStation 4 i tilsvarende periode etter lansering. Den solgte 29,3 millioner i samme tidsrom etter lansering.

Samtidig ser også selskapet en nedgang i antallet PlayStation Plus-medlemmer, men tjener likevel mer enn tidligere på disse.

Forrige kvartal abonnerte 45,4 millioner personer på tjenesten, mot 47,2 millioner året før. Sony forklarer dette med færre abonnementer på PS4 – men at det er en langt større andel av PS5-spillere som er abonnementer.

Selskapet lanserte for kort tid siden en oppdatert variant av tjenesten som lot folk betale mer for å få tilgang til en rekke spill.

Store slanger selger supert.

Samtidig har Sony gitt en oppdatering på noen av spillene sine.

«God of War», 2018-spillet som ble lansert til PS4 og som kom til PC for litt siden, har nå solgt hele 23 millioner eksemplarer, kan Sony fortelle.

«Horizon Zero Dawn» har solgt mer enn 20 millioner eksemplarer, mens «Ghost of Tsushima» har solgt åtte millioner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3