20 høstspill å glede seg til

Her er noen av storspillene vi har mest troa på fram mot jul.

4. september 2011 10:33

«Uncharted 3: Drake's Deception»
For: PlayStation 3
Når: 2. november
Etter storslåtte «Uncharted 2» vet vi sånn cirka hva vi kan forvente av oppfølgeren - og det er ikke lite: Fantastisk grafikk, strålende historiefortelleing og frekk dialog.
Denne gangen legger eventyreren Nathan Drake ut i fotsporene til T.E. Lawrence, også kjent som Lawrence of Arabia. Det betyr blant annet en knallhard rundtur i Rub' al Khali-ørkenen, et av de mest ekstreme områdene på jord, på jakt etter en forsvunnet by beskrevet som «Ørkenens Atlantis». Turen går også til andre steder rundt om i verden, blant annet London. Ut fra det vi har sett av spillet, er det bare å glede seg - her er det flust av actionscener som vil slå pusten ut av deg.
Se trailer her.


«Battlefield 3»
For: Pc, Xbox 360, PS3
Når: 27. oktober
Denne høsten står som den store krigen mellom skytespill. Fra før har den amerikanske krigsserien «Call of Duty» hatt klippekort på toppen av haugen, men i år har den svenske utvikleren DICE gjort det klart at de sikter seg inn mot tronen med «Battlefield 3». Med realisme, fysikk og ødeleggelse i banebrytende verdensklasse er det mange gode grunner til å glede seg til gildet.
DICE har gjennom årene gjort seg godt bemerket på grunn av sin flerspillerkompetanse, og lar fortsatt 64 spillere kjempe mot hverandre. Men i «Battlefield 3» venter også en omfattende og historiedrevet enspillerdel. Her vil evnen du har til å ødelegge det aller meste av omgivelsene rundt deg - og fienden - ha en tiltalende innvirkning på spillet. Etter å ha sett spillet i aksjon, gleder vi oss utvilsomt stort til å skue og spille det hele.
Se trailer her.

«Batman: Arkham City»
For: Xbox 360, PlayStation 3, pc
Når: 21. oktober
«Batman: Arkham Asylum» fra 2009 har oppnådd legendestatus som tidenes beste spill med en tegneseriehelt i rollen. I oppfølgeren tas spillet ut i en mer åpen retning, der du som flaggermuskongen regjerer hustakene i nattens mørke. Denne gangen får vi også et langt større skurkegalleri, i tillegg til en katt- og flaggermusflørt med Catwoman.
De fleste elementene du husker fra det forrige spillet er enten utvidet eller forbedret. Det skaper både større frihet i hvordan du løser oppgavene, men også mer variasjon. Detektiven i Batman får også mer spillerom, til glede for de av oss som ikke må ha beinhard action hele tiden.
Se trailer her.

«The Elder Scrolls V: Skyrim»
For:
Pc, Xbox 360, PS3
Når: 11. november
Etter å ha sett rollespillet «Skyrim» i aksjon, er det en åpenbar forskjell fra forgjengeren «Oblivion»: Borte vekk er de eviggrønne skogmarkene, i stedet er det en mye grovere og røff natur som dominerer, med fjell så langt øyet ser - ikke ulikt røysa vi selv bor på.
Rent teknisk er spillet en total overhaling fra «Oblivion». Så godt som alt er nytt, med en helt ny spillmotor på plass som gjør at utvikleren Bethesda har langt større frihet til å forandre på ting slik de vil. «Skyrim» ser ut til å bli et spill som tar alt som gjorde «Morrowind» og «Oblivion» til fantastiske og storslagne spill, legger til en hel del - og pøser på med bedre grafikk, bedre lyd, bedre alt.
Se trailer her.

«Assassin's Creed: Revelations»
For: Xbox 360, PS3, Pc
Når: 15. november
Fjorårets «Brotherhood» tok en verden med storm da de introduserte en ny og god flerspillerdel, noe de vil forbedre på denne gangen. I enspillerdelen tas handlingen til Konstantinopel, der Ezio møter Altair fra det første spillet.
Se trailer her.

«Legend of Zelda: Skyward Sword»
For: Nintendo Wii
Når: 18. november
Dette blir vel siste storspillet på Wii, før neste års Wii U-konsoll. Som navnet antyder er det mye sverdfekting i spillet, noe som må gjøres med klassiske Wii-bevegelser. Men forvent også klassisk gåteløsing.
Se trailer her.

«Resistance 3»
For: PlayStation 3
Når: 7. september
Denne skytespillserien har havnet litt i bakgrunnen når vi skal trekke fram favorittene, men etter å ha prøvespilt tredjespillet øyner vi håp om en friskere og mer gjennomført opplevelse. Jorda ser ut til å tape kampen mot Chimera - eller?
Se trailer her.

«Saints Row: The Third»
For: Xbox 360, PS3, Pc
Når: 18. november
De som har klaget på at «Grand Theft Auto» er blitt en humørløs serie, bør glede seg til tredje «Saint’s Row»-spillet. Her er det hemningsløs tulling med konvensjoner som gjelder, satt i en upretensiøs og lovende ramme.
Se trailer her.

«Gears of War 3»
For: Xbox 360
Når: 20. september
I tredje kapitlet av denne übermacho skytespillserien mykes det ikke opp selv om det introduseres kvinnelige hovedroller. Nytt i denne omgang er blant annet muligheten for fire stykker å spille gjennom historiedelen sammen.
Se trailer her.

«Forza Motorsport 4»
For: Xbox 360
Når: 14. oktober
Selv om dette spillet støtter Kinect, er det ikke derfor vi gleder oss til det. «Forza»-serien har lenge bevist at det leverer både på detaljnivå for bilfetisjister og fartsfølelse for racingfantomer. Kan det slå feil?
Se trailer her.

«Rage»
For: Pc, Xbox 360, PS3
Når: 7. oktober
Dette er det nye spillet til skaperne av «Doom» og «Quake». Et ambisiøst skyteeventyr i en postapokalyptisk verden ikke veldig langt fra «Mad Max»-filmene. Spillet er dessuten temmelig imponerende rent grafisk sett.
Se trailer her.

«Journey»
For:
PlayStation 3 
Når: Før jul
Fra skaperne av «Flower» kommer denne vakre og unike ørkenvandringen. Denne gangen har de også inkludert en onlinefunksjon, der du kan treffe på andre spillere i ørkenen. Sukkertøy for dem som liker spillopplevelser utenom det vanlige.
Se trailer her.

«Star Wars: The Old Republic»
For: PC
Når: Før jul (?)
Dette er legendariske Biowares («Baldur’s Gate», «Star Wars: Knights of the Old republic», «Dragon Age», «Mass Effect») første MMO. Tenk deg «World of Warcraft» i «Star Wars»-drakt med en dråpe Bioware.
Se trailer her.

«Modern Warfare 3»
For: Pc, Xbox 360, PS3
Når: 8. november
Etter fjorårets «Black Ops», vender «Call of Duty»-serien tilbake til den moderne krigføringen i et tilsynelatende mektig epos der Makarovs fanterier har brakt den russiske offensiven til hele verden. Oppusset flerspiller lokker nok mange.
Se trailer her.


«Dark Souls»
For: PS3, Xbox 360
Når: 7. oktober
Den åndelige oppfølgeren til kultrollespillet «Demon's Souls» fra i fjor. Ikke noe for pyser dette her. Det er mørkt, vanskelig og utilgivende. Men for den tålmodige kan det også bli et av de beste spillene i sin klasse. Forbedres onlinedelen?
Se trailer her.

«El Shaddai: Ascension of the Metatron»
For: Xbox 360, PS3
Når: 8. september
Japansk actionspill basert på bibelske tekster, og lages av figurdesigneren på både «Devil May Cry» og «Okami». Spillet byr på plattformelementer, men også en svært tiltalende grafisk stil.
Se trailer her.

«Jurassic Park: The Game»
For: Pc
Når: Høsten
Telltale har med hell brakt gamle eventyrspillserier som «Sam&Max» og «Monkey Island» til live i episodeform, før de kastet seg over filmklassikere. Først «Tilbake til fremtiden», nå «Jurrassic Park». Mørkt og lovende.
Se trailer her.

«DOTA 2»
For: Pc
Når: Før jul
Oppfølgeren til et ekstremt populært, fanlaget konsept fra «Warcraft III». Denne gangen er det «Half-Life»- og «Portal»-utvikleren Valve som har gitt mannen bak originalen jobben med å lage en oppfølger.
Se trailer her.

«Trackmania 2: Canyon»
For: Pc
Når: 14. september
På mange måter er «Trackmania» bilspillenes svar på «Counter-Strike», med gratis, vanedannende over-the-top-racing. En oppdatert versjon med flere muligheter og bedre grafikk er etterlengtet. Beta startet for øvrig i natt.
Se trailer her.

«ICO / Shadow of the Colossus HD»
For: PlayStation 3
Når: 28. september
Disse to spillklassikerne trekkes stadig fram i diskusjoner om «spill kan være kunst» (ja, det kan de). Nå er PS2-klassikerne pusset opp til å bedre kunne oppleves på store tv-skjermer, i full HD og full surround. Lykke!
Se trailer her.


... pluss noen flere:
«FIFA 12», «Catherine», «Rayman Origins», «Might & Magic Heroes VI», «Football Manager 2012», «NHL 12», «Dead Island», «Resident Evil: Operation Raccoon City», «The Lord of the Rings: War in the North»,«Anno 2070», «Torchlight II», «Super Mario 3D Land», «Star Fox 64 3D», «Halo: Combat Evolved Anniversary».

Hvilke spill gleder du deg mest til?

Tekst: Snorre Bryne, Jarle Hrafn Grindhaug, Kjetil Svensen, Erik Fossum

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3