172 i puls da han slo verdensrekorden i «Super Mario»

Ikke sikkert det er mulig å slå denne.

15. april 2016 12:54
«Bullet Bill Glitch»

(PressFire.no): Det er ikke mange år siden speedrunnere greide å komme seg under fem minutter for å runde hele «Super Mario Bros.» på NES. Speeddemosarchive.com sier det skjedde på julaften 2010 av en Andrew Gardikis.

Men etter dette har det vært vanskelig å barbere av sekundene. Måten spillet er bygd på gjør at det ikke er veldig mye rom for forbedring, men likevel har det vært en intens jakt etter noe som kan kappe rekorden.

Verdensrekorden på 4:57:427 var satt av «SMB»-eksperten Darbian, som blant annet har flere opplæringsvideoer på YouTube for hvordan du skal speedrunne spillet.

Nå har han optimalisert gjennomgangen sin enda litt mer, og streamet i går forsøket sitt på å slå rekorden på Twitch. Der greide han å klokke inn på 4:57:260, i det som er så nært en perfekt gjennomkjøring av spillet det er mulig å komme uten å være en datamaskin.

Det betyr at den nye rekorden er 167 millisekunder kjappere enn den gamle. Eller ti bildeoppdateringer, om du vil. I et spill som har 60 bildeoppdateringer i sekundet. Holy snap.

Rekordrunden er en såkalt «Any Percent»-run, hvor spillerne kan benytte seg av Warp Zones for å hoppe mellom banene, og andre kuriosaer, så lenge det er mulig å gjøre det på en vanlig NES.

Dette betyr at du egentlig «bare» trenger å spille gjennom åtte baner, og han kan bruke triks som Bullet Bill-glitchen, der du kan hoppe over flagganimasjonen på slutten av banen ved å hoppe på en kanonkule akkurat idet den treffer flagget.

I en morsom vri koblet Darbian en pulsmåler til seg, som sendte live-oppdateringer til Twitch-streamen. Den viste et ok nivå gjennom hele seansen, helt til han nådde de siste banene.

Rett før Mario møter sisteboss Bowser var pulsen hans oppe i 172 slag i minuttet.

Darbian har planlagt dette i lang tid, og mener nå at spillet har fått sin «perfect run». Han henger dermed spillhanskene på kroken for godt – eller som han selv skriver på YouTube: «I’m done! My quest is over.»

Forøvrig er verdensrekorden for å greie hele spillet, altså å gå gjennom alle banene uten å bruke Warp Zones for å hoppe videre i spillet, 19 minutter og 40 sekunder.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3