170 000 e-sportfans blir nektet inngang til storturnering i Polen på grunn av frykt for coronavirus

28. februar 2020 04:05

(PressFire.no): En av verdens største e-sportarrangementer, Intel Extreme Masters i Katowice i Polen, har måttet stenge dørene for publikum i tolvte time – med varsel bare timer før det hele skulle starte.

Det er myndighetene i byen som setter ned foten på grunn av frykten for coronaviruset. Det er ventet rundt 170 000 besøkende til arrangementet, som er en av storturneringene innenfor spillet «Counter-Strike: Global Offensive».

Turneringen – og en egen Expo ved arenaen – skulle starte fredag. Tusenvis av fans har allerede dratt til byen for å både overvære kampene og å delta i aktiviteter. Alt dette er nå avlyst.

ESL, som arrangerer turneringen, fikk beskjeden fra myndighetene klokken kvart på åtte torsdag kveld at deres løyve for å avholde et storarrangement var inndratt på grunn av helserisikoen. De hadde tidligere fått flere forsikringer om at dette ikke ville skje.

De refunderer nå alle billetter til de tilreisende og ber de sjekke om reiseforsikringen dekker kanselleringen.

Ikke overraskende er fansen som har reist til byen lite fornøyd, der flere tar ut sin harme mot byen og turneringsarrangør ESL i sosiale medier.

Alle kamper som skulle spilles på arenaen vil gjennomføres som vanlig, og alle sendinger vil fortsatt strømmes på nett.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3