14-åring tiltalt for å ha skutt foreldrene etter husarrest

- Vurderte drap allerede fra åtteårsalderen.

14. mars 2013 14:43

(PressFire.no): En fjorten år gamle gutt fra Washington i USA står nå på tiltalebenken hvor han er anklaget for drapsforsøk på sine egne foreldre.

Ifølge saksdokumentet og forklaringen skal det ha vært en to ukers husarrest, hvor foreldrene la ned forbud mot å bruke elektronikk og dataspill, som var motivet.

Han skal ha skutt foreldrene sine i hodet. Det rapporterer Rawstory.com.

Vurderte drap fra åtteårsalderen

I politiets rapport og forklaringen skal gutten, som er student ved en kristen skole i staten Washington, ha vurdert å drepe foreldrene allerede fra åtteårsalderen.

- Han sa at han hadde sluttet å spille voldelige dataspill fordi han mente at de gjorde ham mer voldelig, heter det i forklaringen.

- Jeg spurte ham hvor mye han spilte dataspill, og han sa 24 timer i døgnet – fram til husarresten, står det videre i forklaringen.

Det skal ha vært etter at han stjal ett av foreldrenes kredittkort at moren hans skal ha fått nok av sønnens ugagn og innførte forbud mot å bruke elektronikk.

Hørte stemmer i hodet

Videre heter det i rapporten at han skal ha revurdert drapet, men at «stemmen som ville ham til å drepe foreldrene var høyest».

- Han fortalte at stemmen gjentok om og om igjen at han ville få gjøre hva han ville om han drepte foreldrene sine.

Ifølge politiet skal han ha gått inn på foreldrenes soverom klokka ti på kvelden og siktet på farens hode. Etter å ha skutt faren, skal han ha skutt moren flere ganger før han igjen skjøt faren.

Faren skal imidlertid ha klart å ringe nødnummer og fortalt dem at en inntrenger hadde skutt dem, og sønnen skal ha fortalt politiet på åstedet at gjerningsmannen hadde rømt.

Dette viste seg imidlertid ikke å stemme - et overvåkningskamera faren hadde montert viste at sønnen gikk gjennom stuen med en pistol i hånda.

Ifølge politiet i Moses Lake ble den unge gutten også etterforsket for et mulig overgrep mot en yngre jente i 2010.

Begge foreldrene overlevde skytepisoden og skal ifølge en uttalelse fra skolen sønnen gikk på etter forholdene ha det bra.


Våpenindustrien skylder på dataspill

Denne episoden kommer etter flere skyteepisoder i USA den siste tiden hvor voldelige dataspill har blitt dratt frem som dårlig innflytelse på gjerningsmennene.

Våpenindustrien og NRA var tidlig ute etter tragedien i Sandy Hook og la skylden på voldelige dataspill, selv om det i dag ikke finnes noen konkluderende vitenskapelig forskning som kobler sammen voldelig handlinger med dataspill.

Obama-administrasjonen har nå bedt senatet om mer forskning på området.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3