12 nye proffer tatt for «PUBG»-juks

10. januar 2019 14:39

(PressFire.no): Denne uka kom det fram at tolv nye proffer er tatt for juks i kvalifiseringen til den offisielle «PlayerUnknown’s Battlegrounds»-ligaen og blir dermed utestengt fra konkurranser i opptil tre år, rapporterer blant annet Eurogamer og Vieesports.com.

Det kommer etter en større «rassia» mot over 30 000 spillere i desember, hvor også fire proffe spillere ble tatt.

Seks av proffspillerne får tre års utestengelse fra å delta i konkurranser for bruk av jukseprogramvare i proffkamper. Fire andre får en mildere straff på «bare» to år fordi de ikke jukset i turneringssammenheng, men i vanlige kamper på nett.

Samtidig mister det europeiske laget Sans Domicile plassen sin i Contenders League på grunn av fire medlemmer som er tatt i juks. De kan først få en ny plass når de har byttet hele stallen.

Ytterligere to medlemmer i Sans Domicile får tre års utestengelse på bakgrunn av at de kjente til juksingen i laget under PEL-kvalifiseringen.

Red Diamonds slipper med skrekken og får beholde kvalifiseringen sin i PEL om de erstatter spilleren «S1D», noe som også gjelder for Pittsburgh Knights og spilleren «TEXQS».

Spillerne som har blitt tatt i juks er «Avalon», «Smitty», «Papaya», «Cabecao», «TEXQS», «S1D», «swalker», «zuppaa», «Houlow», «sezk0», «THZ» og «Fr_Steph».

Ifølge ryktebørsen skal det være en såkalt radar-hack som har blitt brukt - et jukseprogram som viser deg hvor de andre spillerne befinner seg.

PUBG Corp skal nå stramme inn rundt proffe spiller og kommer til å innføre en bakgrunnssjekk på alle kontoer før de blir godkjent for offentlige konkurranser.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3