11-åring brukte tusenvis av kroner på Xbox Live

Gikk amok med morens bankkort.

8. februar 2011 14:53

Brendan Jordan (11) fikk lov av moren til å bruke hennes kredittkort til å spille sitt favorittspill på nett. I løpet av seks måneder klarte han å bygge opp en gjeld på 1082,52 britiske pund. Det tilsvarer en sum på 126.364 Microsoft Points.

Nå fordømmer Brendans mor Dawn Matthews Microsoft for å være uansvarlige, ettersom de lot Brendan kjøpe ting på Xbox Live til tross for hans unge alder, sier hun til The Daily Mail.

Den unge gameren brukte i snitt over 1500 kroner i måneden på spill og tilbehør som er tilbudt av Xbox Live-tjenesten. Da moren konfronterte Brendan med å vise regningen, brast han i gråt.

- Jeg har ikke straffet ham for det siden han har så dårlig samvittighet allerede. Jeg vet han ikke vil gjøre det igjen, forteller alenemoren.

En talsmann for Microsoft svarte på klagen ved å framheve at barnelås burde ha vært satt på konsollen slik at Brendan ikke kunne fortsette å kjøpe ting på Xbox Live. Alle kontoer for barn kommer også med restriksjoner på online-spilling. Men moren fortviler likevel.

- Tusen pund er ikke mye for folk som Bill Gates, men for en alenemor som meg er det penger jeg ikke har, avslutter Dawn.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3