- 10 000 kan miste jobben sin

Sony svinger sparekniven etter rekordtap.

10. april 2012 15:21

(PressFire.no): Regnskapene til Sony lyser illrødt. Sviktende tall på tvers av selskapets satsninger gjør at det planlegges en storstilt slankekur.

Så mange som 10 000 ansatte kan miste jobbene sine, skriver Associated Press, som har snappet opp nyheten fra flere japanske medier.

Enorme tap i fjor

Spesielt salget av tv-er var en av grunnene til at regnskapene i fjor så stygge ut, men også på andre fronter har selskapet lidd store tap.

Sony tapte i størrelsesorden 11 milliarder kroner bare i løpet av 2011s tre siste måneder, skriver AP.

Da hadde blant annet «Consumer Products & Service»-avdelingen, som håndterer PlayStation, spill, tv-er, hjemmeelektronikk og kameraer, meldt om et minus på 9 milliarder i fjor. 

Musikk- og filmsatsningen, samt Sonys engasjement i finanseringsmarkedet, gikk imidlertid i pluss i fjor.

Sony har nylig justert forventet tap fra 16,7 til 37,1 milliarder kroner for inneværende finansår, som strekker seg fra april 2011 til utgangen av mars 2012. Dette vil tilsvare et rekordtap for Sony, skriver BBC.

Holder pressekonferanse denne uka

Sony har skrapet OLED-satsningen sin, og skal restrukturere andre deler av sin tv-industri - blant annet gjennom en sammenslåing med Toshiba og Hitachi når det gjelder produksjon av LCD-teknologi, skriver AP.

Dette blir åttende året på rad der Sony taper store penger på nettopp dette markedet, altså det som handler om å selge tv-er, melder BBC.

Sony skylder på høyere skatter og avgifter i USA enn det som var forventet.

Den varslede slankekuren skal spres utover 12 måneder, og er del av den nye sjefens strategi for å gjenreise Sony som et lønnsomt selskap. Tidligere PlayStation-topp, Kaz Hirai (bildet), tok tidligere i år over ansvaret for hele driften av selskapet.

Det er foreløpig ikke kjent hvilke deler av Sony-organisasjonen som vil merke nedskjæringene mest, men Eurogamer skriver at Kaz Hirai skal holde en pressekonferanse torsdag denne uken, der flere detaljer forventes å bli servert.

FOTO: Scanpix. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3