1 500 000 «CS:GO»-kontoer rammet da populær tjeneste ble hacket

Brukerinfo på avveie. Sjekk om du er rammet.

10. januar 2017 00:14

(PressFire.no): ESEA er en tredjepartsklient for «CS:GO», som opererer med sitt eget turneringssystem, konkurranser, premier og hele pakka – alt samlet sammen i et community med svært mange brukere.

Systemet henter automagisk ut statistikk fra kamper og passer (i teorien) på at folk ikke jukser i turneringene sine. Så langt har det vært 23 «sesonger» arrangert i systemet, der sesong 24 skal ha hele 1,2 millioner kroner i samlet premiepott.

Det er populære greier, men rett før nyttår fikk ESEA nyss om at de kanskje hadde blitt hacket. Det er nå bekreftet, og i helga gikk organisasjonen LeakedSource – som spesialiserer seg på å finne ut om informasjon er på avveie – ut med infoen.

Over 1,5 millioner «CS:GO»-brukeres info er på avveie, inkludert info rundt registreringsdato, epost, fullt navn, bcrypt hash, fødselsdato, postkode, telefonnummer og Steam-, Xbox- og PlayStatio Network-bruker-ID.

Selve passordene er ikke blitt stjålet, men informasjonen nevnt over er såpass omfattende at redelsene er at uærlige folk kan bruke den til å starte såkalt sosial hacking – at de kan utgi seg for å være deg.

Dette er beskjeden du ikke vil ha.

Du kan selv se om du har fått informasjonen din på avveie ved å gå inn her og skrive inn epostadressen din.

Om du dukker opp i listene, må du straks endre passord. Vanlig passordskikk er også lurt å ha, som å ikke ha ett passord på samtlige ting du logger inn på.  

ESEA skal ha blitt forsøkt utpresset for en større pengesum av personen som hacket databasene deres. Om de betalte, ville han ikke spre informasjonen. Selskapet nektet å samarbeide, og informerte heller brukerne før noe kom ut via hackeren.

ESEAs eiere, ESL Gaming, jobber nå med FBI for å etterforske saken.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3