– Vi tjener ikke penger

Twitch-sjefen etter masseoppsigelser.

13. januar 2024 15:04

(PressFire.no): Denne uka ble det klart at strømmeplattformen Twitch sier opp mer enn 500 ansatte, mer enn en tredel av alle som jobber i selskapet.

Den Amazon-eide plattformen står for store deler av strømmingen av gaming på nett, og stod for rundt to prosent av all datatrafikk i Norge i 2015.

I forbindelse med oppsigelsene holdt selskapets sjef Dan Clancy en egen sending på plattformen der han gikk mer i dybden på hvorfor dette ble gjort.

– Vi har hintet mot dette når vi har sagt at vi må kunne drive på en bærekraftig måte, men jeg kan være mer direkte: vi tjener ikke penger i dag, sa Clancy.

I en e-post til de ansatte utdypet Clancy videre at Twitch fotsatt er «større enn vi trenger å være», og at «vi må sørge for at Twitch er den riktige størrelsen slik at vi kan fortsette å være her i en veldig lang tid fremover».

– Det er kritisk at Twitch er her ikke bare i dag eller i morgen, men om 50 år, om 100 år, skrev Clancy.

Han sier likevel at selskapet har «mer enn nok ressurser», og at det ikke er fare for at de går konkurs.

–Vi er fortsatt en organisasjon som er av rimelig størrelse. Vi kommer fortsatt til å være i stand til å møte behovene til brukerne. Vi kommer fortsatt til å kunne forbedre produktet.

– Vi kommer ikke til å kunne gjøre like mye som før, men jeg tror likevel at det kommer til å skje mye spennende i 2024.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3