– Vi legger mer enn én milliard dollar i Game Pass hvert år

Dementerer planene om å lansere på PlayStation eller Nintendo.

4. desember 2023 13:50

(PressFire.no): Det var i forrige uke at finanssjef hos Xbox, Tim Stuart, kom med rimelig overraskende uttalelser om Xbox Game Pass.

Da kunne han fortelle at selskapet hadde skiftet litt strategi, og at målet var å få både Game Pass og Microsofts egne spill på alle skjermer – inkludert de som styres av Nintendo og PlayStation.

– Det er en liten endring i strategien. Jeg annonserer ikke noe bredt her, men planen vår er å få våre egne opplevelser og vår abonnementsløsning til alle skjermer som kan spille spill, sa Stuart.

Nå har derimot Xbox-toppsjef Phil Spencer dementert hele greia i et intervju med Windows Central.

– Vi har ingen planer om ha Game Pass på PlayStation eller Nintendo. Det er ikke i planene våre, forteller Spencer.

Han forteller videre at Microsoft pumper inn i andre studioer som de ikke eier selv for å få spillene deres på tjenesten.

– Vi putter masse penger inn i markedet, mer enn én milliard dollar hvert år, for å støtte tredjepartsspill som kommer på Game Pass.

I lekkede dokumenter fra rettsaken med amerikanske konkurransemyndigheter kom det fram at Microsoft må betale så mye som 100 millioner dollar for å få et spill som «Assassin's Creed Mirage» på Game Pass fra dag én.

Spencer sier at Game Pass tjener penger i dag.

– Det vi ser i Game Pass er en tjeneste som støtter alle slags spill, fra de største til ukjente indie-spill som du ikke visste at du kom til å elske før du prøvde de, forklarer Spencer.

– Game Pass er en av de tingene vi har bygd over de siste fem årene, og som vi fortsetter å vokse. Det er på PC, i skyen, og det er en viktig del av identiteten til Xbox. Og jeg tror det vil fortsette å være det.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3