«TimeSplitters»-studioet nær nedleggelse?

Bare to år etter de ble satt sammen igjen.

9. november 2023 11:01

(PressFire.no): Free Radical er et utviklingsstudio som ble til i 1999 etter at utviklerne bak «Goldeneye 007» og «Perfect Dark» på Nintendo 64 forlot Rare.

Studioet står bak spill som «TimeSplitters»-serien, og ble kjøpt opp av Crytek i 2009 – før en restrukturering i 2014 gjorde at navnet Free Radical forsvant.

I 2021 ble det derimot klart at Deep Silver, en distributør under Embracer Group som nå eier «TimeSplitters»-merkevaren, ville finansiere et nytt spill i serien, og teamet i Free Radical ble satt til et aldri så lite comeback.

Siden har vi ikke hørt annet enn at det jobbes på spillet – men nå kommer det indikasjoner på at hele Free Radical holder på å legges ned.

Kilder sier til VGC at ansatte har fått beskjed om at studioet står i fare for å hugges, og flere ansatte skal ha postet på sosiale medier at de leter etter ny jobb.

Dette inkluderer spilldesignere, kunstnere og IT-ansvarlige.

Nettsiden sier at nedleggelsen kan unngås dersom et større selskap ønske å kjøpe dem.

Embracer Group har tydeligvis ikke gått så bra som de hadde håpet, og selskapet har hatt massive nedskjæringer i 2023, inkludert nedleggelsen av «Saints Row»-utvikler Volition og Studio Onoma.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3