«Teraleak»: Titusenvis av apper og spill lekket

18. desember 2023 14:47

(PressFire.no): En gigantisk lekkasje av innhold fra «Testflight» sine servere har gjort at titusenvis av ikke-lanserte spill og apper er kommet på avveie.

«Testflight» er tjenesten som ble brukt til å teste apper og spill på Apples enheter fram til 2015. Da ble hele greia kjøpt av Apple og bakt inn i deres egne systemer.

Lekkasjen er derfor av alt «Testflight»-innhold fra 2012 til 2015.

Alt mulig, fra Schibsteds «Nyhetsappen» til en AR-app utviklet av Aftenposten, YR- og P3-apper fra NRK ligger ute.

En rekke Sega-spill som tidlige «Crazy Taxi»- og «Sonic»-versjoner er med i lekkasjen, og en haug «Angry Birds»-prototyper har også lekket:

Lekkasjen kalles «teraleak», som er et nikk til den enorme lekkasjen fra Nintendo for noen år siden - som ble kalt «gigaleak» og inneholdt spill som «Star Fox 2» og prototyper av «Super Mario 64» og «The Legend of Zelda: Ocarina of Time» (og en portabel GameCube).

Det virker også som om versjoner av norske spill som «Wordfeud» er lekket. En nettside katalogiserer hele lekkasjen - og i skrivende stunde er mer enn 74 000 apper og spill funnet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3