«Subnautica»-oppfølger blir «live service»-spill, sier utgiver

– Nei, sier utvikler.

9. februar 2024 03:07

(PressFire.no): Det var i et investormøte i forbindelse med de seneste kvartalsrapportene sine at utgiver Krafton kunne fortelle at det neste «Subnautica»-spillet får flerspiller og blir et såkalt «live service»-spill.

Spillet får støtte for opp til fire spillere, skal ut i år og blir et prosjekt som skal gå over mange år med en rekke oppdateringer, kunne Krafton fortelle.

Ettersom «Subnautica» handler litt om å være strandet helt alene var det, kanskje forståelig nok, mange som syntes dette hørtes rimelig teit ut.

– «Games as a service» får enda et offer, skriver Reddit-bruker TheNaug.

Andre stemmer i: «Utrolig skuffende», «Dette høres grusomt ut» og «Wow, de aner virkelig ikke hva som gjorde spillet til en suksess, gjør de?» er bare noen få kommentarer av mange i sosiale medier.

Men utvikler Unknown Worlds gikk raskt ut med en slags oppklaring: Joda, spillet får flerspiller, men det blir ikke et fokus.

– Når det gjelder live service så er det bare at vi planlegger å kontinuerlig oppdatere spillet i mange år som kommer, akkurat slik vi har gjort det med de to forrige «Subnautica»-spillene. Tenk «Early Access»-modellen, bare større, skriver utviklerne.

– Det blir ingen sesongpass, ingen «battle pass» og ingen abonnementer.

Samtidig forteller de at de ikke har planlagt å gi ut spillet i år – men bekrefter at spillet får flerspiller.

– Spillet er ikke flerspillerfokusert. Samarbeid er en helt valgfri måte å spille på, og du vil kunne nyte spillet alene.

Mer informasjon om spillet skal komme senere i år, lover utviklerne.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3