- Spillsimulatorer har skylda for sviktende bilsalg

Toyota-topp skylder på realistiske bilspill for å forklare sviktende salg av nye biler i Japan.

22. oktober 2009 13:02

Finanskrise eller ikke - bilspillsimulatorer som Gran Turismo og Forza Motorsport ødelegger entusiasmen og suget etter å eie en sprek doning på fire hjul.

Det siteres i hvert fall en Toyota-topp på i en artikkel ført i pennen av journalist Masahiro Kawaguchi som ble publisert hos den Osakabaserte avisen Mainichi Daily News og er gjengitt av Kotaku.

DOBBELMORAL HOS TOYOTA?

Temaet for artikkelen er nettopp hvordan realistiske bilspill utgjør en trussel for den japanske bilindustrien.

Kawaguchi skriver i saken hvordan unge menn ikke lengre har de samme målene om å jobbe hardt for å få råd til å kjøpe drømmebilen, eller «The Date Car», som han omtaler fenomenet som.

Før måtte man legge ned hundrevis av arbeidstimer, spare og til slutt kjøpe bilen man hadde drømt om.

I dag virker ikke dette å være like viktig for den unge generasjonen menn, skriver Kawaguchi.

Salget av nye biler i Japan har falt siden 1990-tallet, og mye av grunnen er at unge menn i dag kan få utløp for bilpasjonen sin gjennom å spille en realistisk bilsimulator i sin egen stue.

Det er i tillegg langt billigere enn det alternativet som innebærer et behov for garasjeplass.

- Hjemmespillmaskiner er ikke bra. Å spille noe så realistisk gjør at behovet for biler forsvinner, sier denne Toyota-representanten i artikkelen, i følge Kotaku.

Som en liten kuriositet: Toyota er tungt inne i bilsimulatorene «Forza Motorsport 3» og det kommende «Gran Turismo 5», der fabrikanten har lisensiert bort dusinvis av sine modeller.

Les også: Vår anmeldelse av «Forza Motorsport 3».
Les også: «Gran Turismo 5» kommer i mars 2010.
Se også: Skjermbilder fra
«Gran Turismo 5»

.

«Gran Turismo 4: Toyota Prius Edition», en spesialversjon av spillet, inneholdt utelukkende bilmodeller fra denne bilfabrikanten. Utviklerne i Polyphony Digital ga seg ikke med det. De ga ut nok en spesialversjon for Toyota, «Gran Turismo 4: Toyota MTRC Version» til PlayStation 2.

I disse dager har en promovideo av konseptbilen Toyota FT-86 gitt verden de første levende bildene av modellen, som i disse dager avdukes under Tokyo Motor Show - messen som starter i morgen, 23. oktober.

Og det skjedde i en «Gran Turismo 5»-trailer...

Se hvordan Toyota på digitalt vis valgte å vise verden de første bildene av sin nye bilmodell - i «Gran Turismo 5»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3