«Palworld»-sjefen slår tilbake mot plagiatrykter

23. januar 2024 13:27

(PressFire.no): «Pokémon»-parodien «Palworld» har tatt spillsfæren med storm den siste uka. Mer enn seks millioner har spilt spillet på fire dager, melder utvikler Pocketpair.

Spillet ble også bare ett av fire som har nådd én million samtidige spillere på Steam, og nådde 1,7 millioner samtidige spillere der

I spillet fanger man søte små skapninger i små baller og kan få disse til å slåss for seg – ikke ulikt «Pokémon» – men det hele dras til et nytt og absurd nivå når «pals»-ene også kan slaktes for mat, settes til å arbeide i fabrikker og utstyres med våpen.

Men i kjølvannet av lanseringen har spillet blitt beskyldt for å ha et design som ligner for mye på «Pokémon». Såpass langt går beskyldningene at mange mener det er rett frem plagiat.

I sosiale medier finnes det utallige tråder og emner som forsøker å vise at flere av «pals»-designene er hentet rett fra «Pokémon»-spillene.

Det hele avfeies av Pocketpair-sjef Takuro Mizobe, som i et intervju med den japanske spillblekka Automation sier de har hentet mye inspirasjon fra «Pokémon», og at spillet deres har gått gjennom en juridisk sjekk før lansering.

– Vi tar arbeidet med spillene våre veldig seriøst, og vi har absolutt null intensjoner om å bryte med merkevarene til andre selskaper.

Han påpeker også at ingen selskaper har gjort noe som indikerer på at de mener opphavsrett eller merkevarelover er blitt brutt.

I et annet intervju påpeker Mizobe at spillet heller ikke er så likt «Pokémon» å spille, men heller minner om spill som «Ark: Survival Evolved».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3