«Dragon's Dogma 2» under hard DLC-medfart

Du kan punge ut ekstra for fast travel.

22. mars 2024 12:51

Oppdatering: Vi har oppdatert teksten litt for å gjøre det klart at fast travel er å finne i spillet fra før – men DLC-en lar deg bruke den mot en sum.

(PressFire.no): Capcoms etterlengtede «Dragon's Dogma 2» er ute, men spillere har blitt møtt med en rekke DLC-pakker som inneholder funksjoner enkelte mener burde vært inkludert i spillet.

Det virker ikke som om disse DLC-pakkene var tilgjengelig da spillene ble anmeldt – noe som også var tilfellet med «Resident Evil 4».

Men i motsetning til det spillet, hvor DLC-pakkene i stor grad inneholdt kosmetiske gjenstander og XP-boost, inneholder «Dragon's Dogma 2»-pakkene ting du kanskje trenger mer.

(Skjermdump: Steam)

For eksempel må du punge ut 29 kroner for å få et ekstra fast travel-punkt i spillet. Men bare til ett eneste punkt som du setter ut selv. (Spillet inneholder også flere andre slike punkter, som kan benyttes med gjenstander du får i spillet.)

Det koster også 20 kroner å endre utseendet på figuren din – én gang. Du kan altså ikke gjøre det flere ganger etter at du har betalt.

Dette i et fullprisspill som koster 655 kroner på Steam, 829 kroner på PS5 og 849 kroner på Xbox.

Ikke uventet har dette blitt dårlig mottatt blant spillerne, og «Dragon's Dogma 2» har i skrivende stund «mixed» brukeranmeldelser på Steam.

(Skjermdump: Steam)

I januar fortalte regissør på spillet, Hideaki Itsuno, at det å bruke tid på å tråkke rundt i spill er en bra ting – og at reisen er vel så viktig som målet.

– Å reise er kjedelig? Det er ikke sant. Det er bare et problem dersom spillet ditt er kjedelig, sa Itsuno til IGN.

Han sa da at fast travel var noe han personlig likte, men at de ville begrense funksjonen fordi det var viktig for spillet å gi inntrykk av distanser.

Om du ikke betaler, da.

– Vi ville at det skulle være en kostnad knyttet til å gjøre en lang reise kort. På en måte så speiler det virkeligheten også, sa Itsuno – uten å nevne at den kostnaden bokstavelig talt ville være å vippse over 29 kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3