UFC Undisputed 2010

UFC slåss for sin rett i MMA-markedet.

Mye kan skje i UFC-ligaen i løpet av ett år. Mesterskapsbelter bytter eier, gamle fightere legger hanskene på hylla og nye slåsskjemper stiger frem.

Da passer det seg også å gi ut et oppdatert spill basert på merkevaren. «UFC Undisputed 2010» fremstår som et oppusset produkt, men har noen mangler som gjør at det sannsynligvis ikke står frem som kongen av MMA-spill i år.

I denne versjonen har de jekket opp antall slåsskjemper til over 100 stykk ved hjelp av nedlastbare pakker.

Fighterne er denne gangen mer varierte og har samtidig mer spenn i stilene, noe som gjør at hver eneste utøver føles mer unik. Det innebærer litt eksperimentering for å finne ut hvem som blir din UFC-favoritt.

PEDAGOGiSK HANDICAPPET

For de som er usikre på hva UFC står for, kan man enkelt si at det en liga for kampsportutøvere som får lov til å denge fritt på hverandre i en åttekantet ring.

Her kan de bruke blant annet bryting, kickboksing og jiu-jitsu for å beseire motstanderen med en kombinasjon av slag, spark og grep.

Kontrollene har samme knappeoppsett som i fjor, så for å utveksle slag og spark bruker du fortsatt knappene foran på kontrollen. Dette er noe du lærer i begynnelsen av karrieremodusen, men etter det står du på egne ben.

Resultatet er at du er helt uvitende om grunnleggende strategier i spillet, noe som betyr at du får unødvendig mye bank fordi utvikleren ikke har evne til å lage en bedre opplæringsdel. Spillet mangler rett og slett en mer gjennomgående introduksjon. 

I denne versjonen har de lagt muligheten for å kunne presse motstanderen din opp mot buret og at du kan dukke unna slag og spark.

Sistnevnte kan også følges opp med et counter-slag, noe som dramatisk øker sjansen for knock-out i dette spillet.

Nå trenger du ikke bare å kunne blokkere når slagene kommer, men du kan også angripe når du forsvarer deg. Dette gjør kampene langt mer spennende siden du aldri vet når knock-out-slaget kan komme.

NY KARRIEREDEL

Menyene er også pusset opp og utviklerne har lagt fokus på karrieremodusen i år. Denne modusen gir deg muligheten til å skape din egen slåsskjempe i enda mer detalj enn i fjorårets spil.

I tillegg har de utvidet stilartene til flere typer bryting og kampsport.

Karrieremodusen er veldig solid med mye fokus på hvordan du skal utvikle slåsskjempen din og hva slags trening du skal spesialisere deg i.

Ved å invitere andre sportsklubber inn i forberedelsene dine til en kamp, kan du også utvide med flere teknikker som ikke er tilgjengelig når du først begynner med en ny fighter.

Det er også viktig å trene alle attributter til karakteren din eller så synker egenskapene dine sakte men sikkert mot null.

Akkurat som i virkeligheten gjør dette ofte treningen til en kjedelig rutine hvor du må trene så mye at du klarer å holde deg på et konkurransenivå. Dette gjør at karrieremodusen blir litt mer dynamisk da du ikke bare kan fokusere på å tilegne deg nye teknikker, men også må gå i ringen og sparre ofte.

Når du kommer litt opp på listene så må du også begynne å tenke på hvordan du skal håndtere ryktet ditt – da vil du få muligheten til å uttale deg om motstanderen din. Da kan du velge å snakke pent om ham eller fullstendig å ydmyke ham etter en kamp du har vunnet.

Karrieremodusen er i helhet mye bedre denne gangen, og at de har laget egne filmsekvenser til denne modusen er et stort pluss. I tillegg unngår de mest mulig den kjedelige kalenderen hvor du må sitte og se på at du simulerer deg igjennom ukene bare for å komme til kampen som du skal spille.

USTABIL NETTDEL

Her er det viktig å merke seg at for å spille online så kreves det en kode som gis med alle nye eksemplarer av spillet.

Denne må løses inn for at du i det hele tatt skal kunne spille på nett, så hvis du har lånt eller kjøpt spillet brukt uten kode, så må du ut med 30-40 kroner for å få onlinetilgang.

I onlinedelen har utviklerne lagt til muligheten for at du og flere venner kan tilhøre en «fight-camp» eller et lag. Laget kan arbeide sammen for å oppnå seiere i ringen og dermed nå spesifikke milepæler.

I tillegg kan du sparre sammen med lagkameratene dine i en onlinekamp hvor målet er å øve på triks du kan bruke i kamp uten å være redd for at du blir slått ut i treningen.

Du kan ta laget enda et steg lengre ved å bli trener for en annen spiller hvor du og «studenten» skal gjennomføre en rekke moves før tiden går ut. Fordelen ved dette er ikke større enn selve treningen for egen skyld.

I tillegg så analyseres kampene dine online som i forgjengeren. Denne informasjonen lagres over tid, slik at de lager en profil av spillestilen din. Det gir meg en mer personlig eierfølelse av å vite at motstanderne mine blir fortalt før kampen at de burde frykte mine kvelertak på bakken.

Nettkoden har til en viss grad blitt forbedret i denne versjonen, men det merkes at det dessverre ikke går silkemykt og at det lugger langt mer i animasjonene når du slåss online. Det er fortsatt ingen god erstatning til å ha en kompis som du kan slåss mot i stua.

Det har blitt gjort mange riktige oppdateringer i «UFC Undisputed 2010». Med nye menyer, dypere moduser og muligheten til å lage en mer detaljert fighter, har spillserien blitt bedre på de fleste punktene. Men spillet er fortsatt for avansert når det kommer til kontrollene.

Onlinedelen er bedre enn i fjor, takket være muligheten til å samle venner til et lag, men man merker fortsatt at spillet henger til tider - noe som ødelegger mye av moroa ved å spille online.

«EA MMA» er på vei inn i MMA-ringen og de har hatt lang erfaring med å utvikle sportsspill, så det vil snart vise seg hvem som blir MMA-kongen når status skal gjøres opp etter 2010.

NB! Spillet er lansert til PlayStation 3 og Xbox 360, i tillegg til en egen variant til PSP. Vi har anmeldt Xbox 360-versjonen.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3