Pokémon HeartGold

Beviset på at Pokémon har tålt tidens tann.

Er det en ting man kan regne med, så er det at Nintendo slipper Pokémonspill med jevne mellomrom. Tradisjonen tro er folk alltid like skuffet over at det ikke er «noe mer», men gir det allikevel en god score.

Vel, denne gangen ER det noe mer. Det følger med en treningsdings som ser ut som en flat pokeball.

«Pokémon HeartGold» og «Pokémon SoulSilver» er egentlig nye og oppussede versjoner av de gamle GameBoy Color-spillene «Pokémon Gold» og «Pokémon Silver». Men nå i en ny og oppjustert drakt tilsvarende den vi så da Pearl og Diamond ble gitt ut.

Spørsmålet er riktignok; er ny fresh grafikk og en liten dings verdt et nytt innkjøp av et spill du kanskje allerede har? Og, er det faktisk noen der ute som velger å kjøpe sølv når man kan kjøpe gull og være best bare ved navn?

KJENT OG KJÆRT MED EN TWIST

Har du ikke spilt «Pokémon Gold» eller «Pokémon Silver» før, eller noen andre Pokémonspill (hvor har du vært?) for den saks skyld, er situasjonen en helt annen.

For det er ikke til å komme bort i fra at disse spillene har en tidløs mengde med glede.

Formelen for Pokémonspill har alltid vært nesten den samme - du begynner som en ung jente eller gutt som får en Pokémon. Du bestemmer deg for å bli en Pokémonmester og tar på deg målet om å samle så mange Pokédyr som mulig, og slå alle åtte Pokémonmestrene som befinner seg i landet.

På vei mot målet ditt dukker det opp en stor mengde utfordringer, blant annet en gruppe vandaler med onde hensikter og mang en misunnelig utfordrer som tror de er bedre enn deg.

Kort fortalt er Pokémonverdenen et sted som handler om å jobbe hardt og om å utforske en verden full av detaljrikt innhold og MYE repetisjon.

At du gradvis bygger opp en gruppe med pokémon etterhvert som du fanger dem gjør at du gradvis blir besatt av noe du ikke trodde det skulle være mulig å bry seg så mye om.

Ikke bare er det over 250 forskjellige Pokémon du kan fange, hele verden er full av noe som virker som en endeløs mengde muligheter og utfordringer for å fange dem.

Det tar ikke lang tid før du oppdager hvor detaljert denne verdenen faktisk er.

Til tider er det så omfattende at det kan bli vanskelig å få med seg alt. Men det er der den trykkfølsomme skjermen kommer inn - den gir et veldig enkelt og klart bilde over hvor du kan søke opp informasjon om Pokémon og gå gjennom gjenstandene du har samlet opp, men også lagre spillet underveis.

TRENING MED MENING

Pedometeret i Pokewalker er en slags krysning mellom en skritteller og et digitalt kjæledyr som Tamagotchi.

Den er formet som en flat pokeball, og har en bitteliten skjerm som er like vanskelig å se på, slik Tamagotchiene var i sin tid.

Selve skrittelleren er ikke av ypperste klasse. Med andre ord skal det ikke så mye til for å jukse seg til noen skritt. Bare rist litt hardt på den og vipsså har du «gått» en halv kilometer.

Samtidig er poenget med skrittelleren en aldri så liten genistrek - du kan overføre en Pokémon fra DSen til Pokewalkeren for å «gå tur» med den.

Når du har beveget deg nok, så går pokémonen din opp i nivå, uten noen større innsats enn nettopp å gå.

Og hvem er det som ikke elsker å gjøre noe uten å egentlig gjøre noe? Du kan også gjøre ting for det gjør pokémonen din glad. Riktignok er det et par ting ved denne fordelen som er verdt å tenke på. Først og fremst så kan du kun gå opp én level per tur.

Det vil si at det hjelper ikke om du går aldri så mye i løpet av en dag, du vil fortsatt bare gå opp ett nivå. En annen ting er at hvis du går opp ett nivå i løpet av en tur så har ikke pokémonen din mulighet til å utvikle seg eller lære seg nye triks.

Det som er med på å gjøre Pokémon til hva det er, er nettopp det at vi blir emosjonelt avhengige. Du blir knyttet til denne verdenen full av rare små dyr som du trener opp til å adlyde ditt minste vink, og nøye observerer dem til å utvikle seg slik du ønsker.

Pokémon handler om endeløse mengder viljestyrke for å jobbe seg opp fra bunn til topp.

Disse nye utgavene er perfekte eksempler på hvordan gjenutgivelser kan gjøres riktig.

Alt som var bra med de gamle spillene er fortsatt inntakt, men utseendemessig er det sterkt forbedret. Det har blitt lagt til en og annen ny ting uten å gå over grensa, samtidig som veldig få irritasjonsmomenter er igjen.

Det fremhever bare hvor utrolig gode spillene var i utgangspunktet, og hvor forut de var for sin tid, da de over et tiår senere fortsatt er ekstremt populære.

PS! «Pokémon SoulSilver» er det samme spillet, men med andre Pokémons.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3