(PressFire.no): I 2006 bestemte Nintendo seg for at nok fikk være nok.

Det var hele 14 år siden sist utvikleren hadde klemt en viss bebartet italiener inn i et skikkelig siderullende 2D-spill. 

Det var dags for et gjensyn på Nintendo DS.

Triumfen var stor da spillet kom ut, og ingen hadde vel egentlig sett for seg at hverken spillet eller plattformen det kom på skulle ta såpass av.

Noe som resulterte i at det som skulle være et tilbakekast til fordums 2D-tider har blitt til tre nokså like spill, og som kan bli fire dersom Wii U-utgaven også pløyer velkjent grunn mot slutten av året.

For der 3D-spillene i «Mario Galaxy»-universet er milepælen andre plattform- og eventyrspill strever å etterape, har Nintendo kjørt det safe med «New»-serien sin. Kanskje ikke så rart når de to siste har solgt over 55 millioner eksemplarer.

 

Gull og grønne enger

Så vil Nintendo dra inn like mye penger på «New Super Mario Bros. 2»? Vel, de strør i hvert fall om seg med virtuelle penger denne gangen.

De fleste vet hvordan Mario-spill foregår, men denne gangen er det mynter som er temaet, og mange av dem. Nærmest alt du gjør resulterer i et bad Onkel Skrue ville slevet etter, og etter bare noen få baner var jeg oppe i TI TUSEN.

Selv under rulleteksten samler du penger, og spillet maser om at det hele ikke er over før du har en million(!) mynter i pungen.

De nye power-upsene er også der bare for å få flere mynter spydd ut på skjermen.

En gullblokk over hodet på Mario spytter ut mynter når du løper, en gullblomst gjør at du kan kaste gullflammer på blokker for å gjøre dem om til mynter, gullringene får fiendene til å legge igjen så mange mynter at de bare representeres i tall - og sånn går det.

Det er noe merkelig beskrivende og selvsparkende ved at Nintendo lager et spill der alt handler om å få tak i mest mulig penger.

 

Overlesset av ekstraliv

En av bivirkningene av at du konstant samler mynter er at du også blir overlesset av ekstraliv.

Etter den første verdenen hadde jeg 70. Det tar litt vekk godfølelsen av å finne noe hemmelig når det «bare» er enda et ekstraliv i belønning.

Men hovedproblemet mitt er at det føles ut som en kartpakke til enten DS- eller Wii-versjonen.

Musikk og utseende er på mange baner knabbet rett fra Wii-spillet, og selv om flere av dem gjør at jeg trekker på smilebåndet virker det hele som et steg ned fra «Super Mario 3D Land» til samme konsoll.

 

Mangler det siste lille ekstra

Da er det kanskje også passende at Nintendo lover nedlastbare tilleggspakker til dette spillet. Kanskje vet de selv at de ikke kommer unna med nok et «New Super Mario Bros.» til 3DS.

Det mangler rett og slett den kreative magien rørleggerspillene er forbundet med. Det føles også helt unødvendig å spille med 3D påslått - i motsetning til nevnte «3D Land» er det hverken grafiske eller spillmessige ting som tjener på det.

Den største gleden jeg fikk var av sistekampen mot Bowser, som endelig er av den vanskelige sorten. At det låses opp muligheten for noen skikkelige røverbaner rent utfordringsmessig etter du har banket Koopa-kongen, er også et pluss i min bok.

Den største nyvinningen er kanskje Coin Rush, en modus som plukker ut tre baner fra hver verden, gir deg begrenset med tid og i oppgave å samle flest mulig mynter. Her er det high score-lister å finne, men bare med folk du vandrer forbi med Spotpass-funksjonen påslått.

Hvorfor ingen online-lister? En sløst sjanse, spør du meg.

 

Spørsmålet er om du er lei

Det er ikke så mye mer å si om spillet, og bare det sier litt om hvor lite som er nytt. Samtidig er det vanskelig å finne noe som er direkte kjipt her, også. Det er på ingen måter et dårlig spill - bare et skuffende Mario-spill.

For de som enda ikke føler seg lei «New Super Mario Bros.»-stilen og -spillene kan du med enkelhet slenge på et ekstra øye på terningen.

Og skal du kjøpe spillet til barnet ditt finnes det knapt et bedre alternativ innen sjangeren på 3DS, men for en som er litt småskuffet av at Nintendo gir ut et såpass likt spill igjen, og som ikke blir supersjarmert av å samle mynter, kan jeg ikke selv gjøre annet enn å trille en noe sterk firer.

La oss krysse fingrene for at Wii U-spillet blir hakket vassere på alle mulige måter.

«New Super Mario Bros. 2» er i salg nå til Nintendo 3DS.

Annonse

Kommentarer