Eclipse 2
Regjeringen vil være positive til et eventuelt internasjonalt e-sportarrangement i Norge
Er oppfølgingen gjennomført: Ja

I Dataspillstrategien stiller regjeringen seg bak e-sport i Norge, og sier de er positive til utviklingen som har vært.

Regjeringen er positiv til utviklingen og ønsker at e-sport fortsetter å vokse som en aktivitet der verdier som mestring og fellesskap står høyt. Regjeringen støtter lokale initiativ der det offentlige går inn aktivt for å legge til rette for e-sportaktivitet.

I 2019 ga Kulturdepartementet klarsignal for at Norsk Tipping kunne åpne opp for tipping på e-sport, samt et samarbeid med Telialigaen og Good Game. Dette inkluderer også økonomiske bidrag til e-sporten i Norge, for eksempel via grasrotandelen.

I strategien påpekes det forøvrig at e-sportspillere som skal delta i norske turneringer ikke trenger å søke om oppholdstillatelse. Strategien inneholder derimot ikke konkrete gjøremål for e-sport i Norge, annet enn at regjeringen stiller seg positiv til internasjonale e-sportarrangementer i Norge.

Hva sier partene:

– Vi er fortsatt positiv, sier Kulturdepartementet i en epost til PressFire.

Hva betyr egentlig det?

– Ikke så mye mer enn at vi er positive, spørsmålet er enn så lenge hypotetisk.

Hva er gjort:

Ingenting, egentlig, men som nevnt er regjeringen og KUD fortsatt positiv - og sånn sett er oppfølgingspunktet nådd allerede.

Innen det foreligger en faktisk plan fra en aktør rundt det å avholde et internasjonalt e-sportarrangement, skjer det ikke mer.

Logg:

04.06.20: Bedt om redegjørelse fra KUD - svar samme dag. Svar lagt til i emnet. Status satt til gjennomført, selv om det på en måte ikke er reelt før noe skjer.

Artikler PressFire har skrevet om emnet:

Kulturministeren gir Norsk Tipping klarsignal for tipping i e-sport.
Norsk Tipping inngår avtale med Telenorligaen.

Tilbake til oversiktenForrige punktNeste punkt