Snart skal du kunne kjøpe mye bedre Oculus Rift

VR-krigen tilspisser seg.

20. mars 2014 10:48

(PressFire.no): Nå som Sony har vist frem sin Project Morpheus, den lekre VR-brille-prototypen til PlayStation 4, er hanskene i kampen om virtuell virkelighet kastet.

Under GDC-konferansen bekreftet også Oculus Rift at deres nyeste utviklersett vil snart være tilgjengelig for kjøpere.

Dette utviklersettet baserer seg på Crystal Cove, prototypen som ble vist frem på CES-messen tidligere i år. Det betyr at den representerer et dramatisk hopp i kvalitet sammenlignet med de opprinnelige utviklersettene som etter hvert har dukket opp mange steder, inkludert vår redaksjon.


Mye bedre enn tidligere

De viktigste fordelene er en mye skarpere 1080p-skjerm, betydelig reduksjon av forsinkelse og ubehag forbundet med potensiell sjøsyke, samt inkludering av mer nøyaktig sporing som leser din posisjon i rommet.

Denne sporingen innebærer at du for eksempel kan bevege deg nærmere objekter for å studere detaljer og lignende.

Det nye settet har også et par øvrige nyheter sammenlignet med Crystal Cove-prototypen, først og fremst et eksternt kamera som gjør dybdesporingen enda mer nøyaktig.

Fortsatt ingen endelig versjon

Utviklingssettet kan allerede forhåndsbestilles, og det skal sendes ut fra juli. Det koster 350 dollar – ca. 2110 kroner.

Ifølge utviklerne skal dette være den siste testversjonen før den kommersielle utgaven ankommer.

Butikkversjonen av Oculus Rift har fremdeles ikke lanseringsdato, men ifølge selskapets grunnlegger Palmer Luckey (via The Verge) vil den kommersielle utgaven igjen representere et steg fremover.

Han forteller at ingen komponenter skal gjenbrukes fra utviklerversjonene, og den endelige versjonen skal være et fullverdig redesign. Også det tekniske skal videreutvikles, blant annet skal skjermen ha en høyere oppløsning enn 1080p.

Her kan du se nærmere på Oculus Rift DK2:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3