«Fable Legends» kunngjort til Xbox One

Vi har sett det.

20. august 2013 14:21

KÖLN (PressFire.no): Livet i Albion skal gå videre etter at skaperen, Peter Molyneux, i fjor bestemte seg for å forlate Microsoft og Lionhead Studios for å vende tilbake til indie-røttene.

Microsoft annonserte et nytt kapittel i denne sagaen under GamesCom-spillmessa i dag. 

«Fable Legends» er i en svært tidlig fase av utviklingen, understreket utviklerne som inviterte oss inn til en liten prøvesmak.

- Ikke betrakt dette som et MMO, mer et onlinespill som kombinerer alle elementene vi liker best.

- Dette er imidlertid et skikkelig nestegenerasjonseventyr til Xbox One, reklamerer Lionhead med innledningsvis.

- Det ultimate «Fable»

Spillet har en litt røffere grafisk stil enn det vi kjenner fra tidligere. Hovedpersonene, altså heltene, har en annen strek, og for å kle det nye formatet med en onlineverden ser det ut som Albion åpnes litt opp.

Lionhead og Molyneux har lenge snakket om ambisjoner om å knytte folk sammen online. I «Fable Legends» gjør de tilsynelatende et helhjerta forsøk på å få til det.

- Vi ønsker å lage det ultimate «Fable». Det beste å spille, og det peneste å se på. Vi skal lage en rik og frodig verden der du kan boltre deg. Albion, slik dere ser nå, er en verden du kan gå inn i å bli en helt. Det er pent her, men kan også være en veldig mørk verden, forteller Lionhead mens de ruller i gang noen bilder fra spillet.

- Dette er fortsatt en kode som er i pre-alpha, understreket de. 

Mye tyder på at spillet ikke er ferdig på en god stund. Det så også temmelig uferdig ut, også i den konseptuelle fasen, per i dag.

- Vi kommer til å snakke mye mer om «Fable Legends» det neste året, sa Lionhead, og indikerer med det at vi trolig både får et gjensyn med spillet på E3 neste sommer, kanskje også i Köln om ett år før det er lanseringsklart. 


- Aldri send ei dame for å gjøre en manns jobb

Enkelte kjennemerker er overført fra de første «Fable»-spillene. Humoren, for eksempel. Den er viktig. Vi fikk små drypp av den slags gjennom en ti minutter lang demonstrasjon. 

- Aldri send ei dame for å gjøre en manns jobb, sier en av de kvinnelige heltene du kan spille med.

- Minispillene, som kyllingsparkinga, er selvsagt fortsatt med, forteller Lionhead og vet at fansen har et forhold til den slags sysler mens de er i Albion.

Du kan altså spille som flere ulike helter om du vil. Enten bytte litt på mens du boltrer deg alene, eller samarbeider med tre venner. Samarbeidsspillingen kan skje med inntil fire. En femte spiller kan være med, og enten påvirke kampene fra et nettbrett eller med en Xbox One-kontroller.

Denne femtemannen inntar rollen som en skurk.

Du kan gjøre jobben til de fire heltene vanskeligere ved å innta et strategisk innblikk over slagmarken. Spilleren kan nemlig sette ut fiender og feller, og har et annet synspunkt.

- Alle fire figurene har sin egen personlighet, stemme og ulike egenskaper. Dette er nytt i «Fable»-sammenheng, men vi tror det vil passe denne opplevelsen, sier Lionhead.

På GamesCom vil ikke Microsoft og Lionhead avsløre for mye om «Fable Legends». De runder av med å røpe at de kommer til å røpe mer om flere helte-figurer og egenskapene de har i løpet av det neste året - og hvordan spilllopplevelsen kan bli påvirket om du velger å spille som skurk.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3